Meni je cilj da uradim par slozenijih projekata u C, da ga bolje upoznam (bolje nego sto se u knjigama moze upoznati) u slucaju da mi zatreba nekad...
A inace planiram prelazak na Objectiv C ili mozda C++ ...al mi nekako blizi Objectiv...
Ne znam koristili tko OC osim Applea. C++ je puno rašireniji, ali i užasno glomazan jezik. Moja preporuka je nešto što je ispočetka zamišljeno za rad s grafičkim aplikacijama i sl. (PySide).
Ma znam ja da OC koristi smao Apple, ali bi hteo OOP na C-u da razradim ... a to ima samo C++ i OC (sharp ne racunam) ...a od C++ mi muka jer ga svi guraju kao "wao" + meni ne treba neki glomazan jezik...
kao sto sam rekao bavim se PHP-om i web tehnologijama i to me zanima ...C ucim iz razloga ako mi zatreba nesto da odradim sa systemske strane i to je sve...
C je zakon. Objektni jezici su nerazumljivi svakome osim onome tko ga je pisao. C je zakon. POS programa ima milijon, zabavnije bi bilo pisati igricu kao što je andy rekao.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Nujno
alo može malo pomoč.
Jaz sem s Slovenije in za domačo nalogo imamo napisat program, ki se glasi tako:
Odkar je Nina kupila nov avto, so jo njeni kolegi kar naprej zasliševali o njem. Spretno jim je odgovarjala, dokler ni ob vprašanju, koliko "kuri", ostala brez besed. Ne samo, da ni vedela, koliko litrov bencina njen avto porabi na 100 km, niti sanjalo se ji ni, ali veliko »kuri« ali malo in kako naj pride do tega podatka. Prosi te, da ji pomagaš. Napiši program, ki izračuna, koliko litrov bencina porabi Ninin avto na 100 km, in rezultat izpiše. Vhodni podatki programa so število prevoženih kilometrov z enim tankom goriva in velikost tanka za gorivo (v litrih). V primeru, da porabi več kot 5l na 100 km naj se izpiše še "Tvoj avto porabi preveč bencina. Zamenjaj ga!", sicer pa "Tvoj avto je varčen!".
(jaz pisem v programu geany)
poskusil bom čim več pisat v hrvaščini.
ako nesto ne razumijete me vprasajte glede besed.
Prvo moraš napisati matematičku formulu koja računa potrošnju s obzirom na to koliko je benzina potrošila i koliko je prešla. Generalno je to nešto pređeni kilometri /litara banzina će ti dati koliko km pređeš za litru. Zatim to samo preko printf() implmentiraš
int mani(void){
int litre, kilometri;
scanf("%d, %d", litre, kilometri);
printf("Trošite %d litara po kilometru, odnosno prelazite %d kilometara po litri", litre/kilometri, kilometri/litre);
return 0;
}
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike je napisao/la:Prvo moraš napisati matematičku formulu koja računa potrošnju s obzirom na to koliko je benzina potrošila i koliko je prešla. Generalno je to nešto pređeni kilometri /litara banzina će ti dati koliko km pređeš za litru. Zatim to samo preko printf() implmentiraš
int mani(void){
int litre, kilometri;
scanf("%d, %d", litre, kilometri);
printf("Trošite %d litara po kilometru, odnosno prelazite %d kilometara po litri", litre/kilometri, kilometri/litre);
return 0;
}
ali je ovo u c++?, kajti na spletu sem našel drugače. Npr:
cout << "text" << endl;
cin >> km;
..................
..............
i tako dalje. oprosti za mojo "hrvaščino"
hvala
#include <iostream>
using namespace std;
int mani(void)
{
int litre, kilometri;
cin >> litre;
cin >> kilometri;
cout <<"Trošite " << litre/kilometri << "litara po kilometru, odnosno prelazite "<< kilometri/litre << " kilometara po litri";
return 0;
}
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.