Tako downlodam torrent s jedne stranice i administrator mi pošalje ovu poruku:
Tracker je konstatovao da imate firewall ili NAT problem i da nemozete da prihvatate dolazece konekcije (nedostupni ste ostalim korisnicima).
To znaci da ostali korisnici nemogu da se konektuju sa vama, samo vi sa njima mozete. Jos gore, ako su dva korisnika oba nedostupni nece moci da se povezu uopste. Ovo ocigledno ima veliki uticaj na ukupnu brzinu protoka podataka.
Resenje ovog problema ukljucuje otvaranje portova za dolazece konekcije (iste portove koje ste podesili u svom klijentu) u firewall-u i/ili konfiguraciju vaseg NAT servera da koristi osnovni oblik NAT-a za date portove umesto NAPT-a (podesavanje NAT-a se razlikuje po modelima router-a. Proverite dokumentaciju vaseg router-a i forum za podrsku proizvidjaca routera. Dosta korisnih informacija mozete pronaci i na ovoj adresi : PortForward.
Takodje mozete da se obratite za pomoc na nasem forumu. Mi smo uvek spremni da vam pomognemo.
Hvala na razumevanju
Može li mi itko ovo malo bolje pojasnit jer baš mi i nije jasno pretražio sam sve i nigdje nisam našao kako da podesim te portove ruter mi je Thomson TG782i i koristim Ubuntu 9.10
Problem sa Torrentom
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
semiRocket
Re: Problem sa Torrentom
Uglavnom svodi se na to da moraš otvoriti port (predhodno podešen u torrent programu) za dolazne konekcije. Tako otvoren port omogućava da ljudi mogu skidati od tebe što je princip rada na kojem se temelji torrent protokol. Podesiš port u torrent programu (ili opseg portova) i te iste podatke upiši u router da otvoriš port.
Tutorijal sa slikicama, možda nije identično sučelje, kao ni ip adresa i korisnički podaci. Za točne podatke pogledaj u manual koji si dobio sa svojim ruterom.
BTW Što ti nije jasno iz originalne poruke ?
Tutorijal sa slikicama, možda nije identično sučelje, kao ni ip adresa i korisnički podaci. Za točne podatke pogledaj u manual koji si dobio sa svojim ruterom.
BTW Što ti nije jasno iz originalne poruke ?
▓▒░░▒▓╚╩══╦╧═══╨─◄♦
- kvaju
- Spol: M
evo citiram sa drugog foruma pa probaj
Prvo se trebate logirati na ruter, a to ćete napraviti tako da u adresu vašeg browsera 192.168.1.1
User Name : user ; Password : 0000
Dalje kliknite na "Game and Application sharing":
Dalje kliknete pri dnu ekrana na "Create a new game or application":
Upišite ime koje hoćete (najjednostavnije je da upišete "utorrent" ili "utorrent.exe", svejedno-- u ovom slučaju je ime "utorrent2"); pa kliknite na "Manual entry of port maps", pa "Next".
Unesite broj porta (54800), pa kliknite "Add".
Dalje na istom ekranu kliknite pri dnu "Assign a game or application to a local network device"
U meniju odaberite aplikaciju kojoj ste prije par koraka dali ime (utorrent2 u ovom slučaju), pod device odaberite vaše računalo (po defaultu ponuđeno ime računala na kojem trenutno radite". Pod "Log" stavite kvačicu (On), kliknite "Add"
To je to, konfiguriranje je završeno.
Pripazite da vam je isključen firewall na routeru (s lijeve strane vidite "firewall", kliknete na link, pa desno gore "configure" i stavite "Disabled").
samo sam ti c/p tekst sa trackera (THR) pošto neznam jesi regan tamo, nemožeš prići ako nisi (ako treba pozivnica javi se na pm.) valjda ćeš se snaći.
GL
Prvo se trebate logirati na ruter, a to ćete napraviti tako da u adresu vašeg browsera 192.168.1.1
Upišite ime koje hoćete (najjednostavnije je da upišete "utorrent" ili "utorrent.exe", svejedno-- u ovom slučaju je ime "utorrent2"); pa kliknite na "Manual entry of port maps", pa "Next".
Dalje na istom ekranu kliknite pri dnu "Assign a game or application to a local network device"
U meniju odaberite aplikaciju kojoj ste prije par koraka dali ime (utorrent2 u ovom slučaju), pod device odaberite vaše računalo (po defaultu ponuđeno ime računala na kojem trenutno radite". Pod "Log" stavite kvačicu (On), kliknite "Add"
Pripazite da vam je isključen firewall na routeru (s lijeve strane vidite "firewall", kliknete na link, pa desno gore "configure" i stavite "Disabled").
samo sam ti c/p tekst sa trackera (THR) pošto neznam jesi regan tamo, nemožeš prići ako nisi (ako treba pozivnica javi se na pm.) valjda ćeš se snaći.
GL
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
- LinuxTG
- Spol: M
Hvala za ovo puno mi je pomoglo rješio sam problem sad mi Transmision javlja da je port open
-
alexmahone4
kvaju je napisao/la:evo citiram sa drugog foruma pa probaj
GL
hvala puno