Di je grub konfiguracijska datoteka, pošto bi tija stavit šifru na grub i učinija san ova 2-3 koraka prije otvaranja grub konfiguracijske datoteke i postavljanja šifre na početak. di je ta datoteka?
hvala na pomoći
edit- čini mi se da bi trebala bit ova "menu.lst" ali nisan siguran pa ću rađe pitat neg ispast budala XD
Grub konfiguracijska datoteka?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Grub konfiguracijska datoteka?
Zadnja izmjena: shicy, dana/u 31 srp 2009, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.
- DoDo
- Spol: M
Re: Grub konfiguracijska datoteka?
/boot/grub/menu.lst
/boot/grub/grub.conf
Uglavnom, ne preporučam ručno editiranje te datoteke osim ako fakat znaš kaj radiš. Ak nisi siguran, iskoristi neki od alata za uređivanje konfiguracije GRUB-a.
/boot/grub/grub.conf
Uglavnom, ne preporučam ručno editiranje te datoteke osim ako fakat znaš kaj radiš. Ak nisi siguran, iskoristi neki od alata za uređivanje konfiguracije GRUB-a.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
gleda san na wiki.hr -u i uredno piše da je postavljanje šifre na grub "must have" i opisano u nekoliko koraka
pari jednostavno...
pari jednostavno...
-
The Acacia Strain
e ovako imam jedan glupi problem
prije bi bez problema instalirao neku distribuciju na drugu particiju (ext3) no danas mi se javljaju glupi problemi. instalirao sam fedoru 12 na toj particiji i kada sam restartao komp, pregazilo je ubuntu instalaciju.
u grub-u sam išao:
find /boot/grub/stage1
dobio sam rezultat
hd(0,0) i
hd(0,2)
zanima me kako dalje jer ovaj setup (hd0) ne funkcionira. onda mi ne vidi fedorinu instalaciju već samo ubuntu.
u čemu je kvaka?
prije bi bez problema instalirao neku distribuciju na drugu particiju (ext3) no danas mi se javljaju glupi problemi. instalirao sam fedoru 12 na toj particiji i kada sam restartao komp, pregazilo je ubuntu instalaciju.
u grub-u sam išao:
find /boot/grub/stage1
dobio sam rezultat
hd(0,0) i
hd(0,2)
zanima me kako dalje jer ovaj setup (hd0) ne funkcionira. onda mi ne vidi fedorinu instalaciju već samo ubuntu.
u čemu je kvaka?
To se i meni dogodilo isto mi je fedora pregazila ubuntu i nisam riješio
te je pala nova instalacija evo probaj ovo bili je već govora o tome
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 98&start=0
te je pala nova instalacija evo probaj ovo bili je već govora o tome
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 98&start=0
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
-
The Acacia Strain
evo sređeno.
što se tiče onih uputstava.. kod mene je bio slučaj da sam morao uređivat i menu.lst na ubuntu, ne samo na fedori. uglavnom sada sve radi. slijedi isprobavanje fedore
što se tiče onih uputstava.. kod mene je bio slučaj da sam morao uređivat i menu.lst na ubuntu, ne samo na fedori. uglavnom sada sve radi. slijedi isprobavanje fedore
Ja sam svoje mišljenje o fedori davno rekao No Coment :UživajThe Acacia Strain je napisao/la:evo sređeno.
zole052 je napisao/la
-
The Acacia Strain
ma ja nju koristim od 8-ice.. nikad nisam imao problema. ovo je samo isprobavanje na jednom particijidomi je napisao/la:Ja sam svoje mišljenje o fedori davno rekao No Coment :UživajThe Acacia Strain je napisao/la:evo sređeno.
debian je ipak debian (što se mene tiče)