Visual Basic ili C++

C, C++, Java, PHP, Ruby...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
grizlybj
Spol: M

Visual Basic ili C++

Post Postao/la grizlybj »

ovako..do sada sam programirao u QBAsicu.. i sad bih htio preci na na nesto drugo..sad neznam.. mucim se između c++ i vb-a.. a sta vi mislite??
DoDo

Re: Visual Basic ili C++

Post Postao/la DoDo »

grizlybj je napisao/la:ovako..do sada sam programirao u QBAsicu.. i sad bih htio preci na na nesto drugo..sad neznam.. mucim se između c++ i vb-a.. a sta vi mislite??
c++ je puno moćniji ako se mene pita. Osim toga s njim možeš pisati i krosplatformske aplijacije (npr. Qt/Gtk), dok je VB strogo win-orjentiran (iako ako možda koristiš .NET 2.0 ili stariji postoji stanovita šansa da natjeraš program da radi pod monom, no u tom slučaju se bolje uhvati jave - barem ima full podršku na svim platformama, a po mogućnostima je na razini .NET-a).
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Činjenica da Basic nije ozbiljan programski jezik sve govori :mrgreen: :lol:

8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Tr3x

Post Postao/la Tr3x »

:) iako se u njemu moze gotovo sve napraviti

[gambas]
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

definitivno C++
a ako mislis razvijat GUI onda je Qt najbolji library, po mom misljenju daleko ispred GTK-a i wx-a.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
grizlybj

Post Postao/la grizlybj »

ja mislim izrađivati vise male igrice poput pacmana ili Icy Tower..a mozda i koji program..
pingu

Post Postao/la pingu »

Ja bi išao na C++ ili na kraju na C# radi Mono-a (dark side :D ) ili na Javu, možda Python, PHP? :zbunjen :D
Većina GNU/Linux programskog koda je napisana na C-u. KDE i Qt su razvijani na C++ i na njega su orijentirani.
Gnome i GTK+ se bazira na C-u, potrebno je znanje C-a.
Unix==C
Java mi se sviđa radi svestranosti, nisam ovisan o niti jednoj platformi, i mogu pokrenuti program bilo gdje se može pokrenuti JVM. I možeš raditi male igrice za mobitele. Imaš dva odlična IDE-a, Eclipse i Netbeans.
Visual Basic nije "onaj Basic" tj. Microsoft ga je unapređivao do neprepoznatljivosti.
Mišljenja sam da je C/C++ za sistemske programere i buduće Carmacke. :D
Danas se može vidjeti puno aplikacija pisanih u Pythonu ili C# za Gnome: Deluge, Tomboy, F- Spot, Exaile, Banshee...
Visual Basic-om si vezan za Visual Studio i Microsoft Windows. Imaš i Microsoft XNA, specijaliziran za izradu igara.
Sa C# imaš IDE alat za GNU/Linux, Monodevelop.
Microsoft gura C# kao svoj glavni jezik za .NET framework. A Visual Basic je tu usput, jer postoji vojska starih programera koja se ne misli prebaciti na C#.

Dakle, ako savladaš C++, nemaš problema sa prijelazom na C# ili Javu. Ako nešto na GNU/Linuxu ne fali, to je programska podrška. Jedino možda nekima fali Visual Studio.

Sve što sam naveo je iz pogleda običnog korisnika u koje i ja spadam, dakle ne programera.
retsam

Post Postao/la retsam »

Ja bih svakako c++ . Ako ćeš raditi GUI probrame onda QT(ili kako se već zove mjenjao je ime 100 puta) implementiran unutar eclipse-a.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
DoDo

Post Postao/la DoDo »

retsum je napisao/la:Ako ćeš raditi GUI probrame onda QT(ili kako se već zove mjenjao je ime 100 puta) implementiran unutar eclipse-a.
Zašto Qt iz Eclipsea kad je Qt Creator profesionalan alat za razvoj C++ Qt aplikacija razvijen od strane Nokie (vlasnika Qt-a)? Isto je pod GPL-om kao i eclipse.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

DoDo je napisao/la:Zašto Qt iz Eclipsea kad je Qt Creator profesionalan alat za razvoj C++ Qt aplikacija razvijen od strane Nokie (vlasnika Qt-a)? Isto je pod GPL-om kao i eclipse.
Nije bas profesionalni alat za razvoj, primarna namjena mu je pocetnicima olaksat prve korake.. vise je edukativni alat nego profesionalni.

Eclipse je odlican, a i novi KDevelop 4 bi trebao uskoro izac i najvaili su odlice stvari..
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Odgovori