TOP TEMA: Ubuntu fan club

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: TOP TEMA: Ubuntu fan club

Post Postao/la Abzeenth »

JH-IM je napisao/la: Odluka je donešena i čisto sumnjam da će je mijenjati, ali drugi desktopi su udaljeni samo jednu komandu, a i postoje Ubuntu flavori kojima će vjerojatno narasti popularnost ako ne budu modificirali Gnome u nešto upotrebljivije.
Evo da, upravo ovo. Nije mi jasno zašto sad svaki Jozo mora imati svoju peticiju/doktorat/video o tome zašto KDE ili bilo koji drugi DE treba biti default umjesto Gnomea. Kao da je tako teško instalirati nešto umjesto Gnomea, ili samo koristiti drugi flavor Ubuntua. Valjda se mora o nečemu pisati i pričati do iduće velike "kontroverze"...
JH-IM
Spol: M

Post Postao/la JH-IM »

Abzeenth je napisao/la:
Evo da, upravo ovo. Nije mi jasno zašto sad svaki Jozo mora imati svoju peticiju/doktorat/video o tome zašto KDE ili bilo koji drugi DE treba biti default umjesto Gnomea. Kao da je tako teško instalirati nešto umjesto Gnomea, ili samo koristiti drugi flavor Ubuntua. Valjda se mora o nečemu pisati i pričati do iduće velike "kontroverze"...
Meni ne smeta taj dio, imaju pravo na svoje mišljenje pa neka snimaju što hoće, ali ako misle da su u pravu nitko im ne brani da naprave flavor Ubuntua koji će imati Unity-like KDE desktop, ako su u pravu imati će puno korisnika :-D Ostaje za vidjeti kakav će biti taj Gnome na Ubuntuu, da li obični vanilla Gnome ili sa Ubuntu tweakovima, ja se nadam ovom drugome, pogotovo je file manager očajno loš na Gnomeu, a Ubuntu je to uvijek patchirao pa je njegov Files bio bolji, nadam se da će nastaviti sa takvim tweakovima, svojom temom itd.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

JH-IM je napisao/la: flavor Ubuntua koji će imati Unity-like KDE desktop,
To već ima pod KDE temama. Zove se united, autor llucas. https://store.kde.org/p/1167950
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

shrike je napisao/la:
To već ima pod KDE temama. Zove se united, autor llucas. https://store.kde.org/p/1167950
Znam za tu, ali to nije baš najljepša ni najvjernija kopija Unityja, izgleda dosta grubo i neusklađeno, pod Unity-like KDE sam mislio da netko napravi pošteno modificiranje da izgleda maksimalno kao Unity i integrira neki dobar dash u to. Na Gnomeu sam uspio postići puno sličniji Unity klon nego na KDEu i funkcionalno i vizualno, dash to dock je genijalan extension za Gnome, sa njim Gnome je valjda 10x fleksibilniji, sa njim i još nekoliko sam isklonirao Unity look and feel u 90% stvari, nedostaje samo prava Ambiance tema i global menu integriran u panel kao na Unityju.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Jel tko probao wayland na ubuntu? Nešto si razmišljam to probati.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Bunker

Post Postao/la Bunker »

shrike je napisao/la:Jel tko probao wayland na ubuntu? Nešto si razmišljam to probati.
Nisam na ubuntu, al na fedori mi se toliko rušilo da sam odustao nakon par sati....
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

shrike je napisao/la:Jel tko probao wayland na ubuntu? Nešto si razmišljam to probati.
Wayland ne radi sa proprietary driverima ja mislim osim na Gnomeu 3.24, ali nisam siguran. Negdje sam vidio da neki noviji proprietary driver od Nvidije podržava EGLstreams pa bi trebao raditi sa novim Gnomeom.

https://www.reddit.com/r/linux/comments ... h=9d449e34

Izgleda da je to još daleko od integriranog i treba ručno podešavanje.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

mislio sam više ne kde/e17 jer gnome3 ne kanim koristit. Isto tako, moj chipset je u TODO listi od nouveau tako da je ili nvidia propriatery ili ništa (nije čak ni WIP status)
hrvooje

Post Postao/la hrvooje »

JH-IM je napisao/la:
Abzeenth je napisao/la: pogotovo je file manager očajno loš na Gnomeu, a Ubuntu je to uvijek patchirao pa je njegov Files bio bolji, nadam se da će nastaviti sa takvim tweakovima, svojom temom itd.
Ovo mi je maltene najveća mana GNOME-a. Nekad je Nautilus bio odličan s raznim featurima i onda ih idu micati. Pa valjda ako ideš naprijed dodaješ opcije, a ne micati one korisne tipa dual pane, tabovi, type ahead, detail view tako da možeš zapravo kliknuti sa strane na prazan prostor, desni klik na create new doc itd. itb. Ide se na te ogromne gumbe da se sve može kao prstom, a nisam još vidio niti jedna GNOME na nekom tabletu. Moj desktop nije smartphone. Meni, donji panel i desni klik na desktop pozadinu s ikonama. Samo mi to treba za uređaj koji upravljam mišem.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

hrvooje je napisao/la:
JH-IM je napisao/la:
Abzeenth je napisao/la: pogotovo je file manager očajno loš na Gnomeu, a Ubuntu je to uvijek patchirao pa je njegov Files bio bolji, nadam se da će nastaviti sa takvim tweakovima, svojom temom itd.
Ovo mi je maltene najveća mana GNOME-a. Nekad je Nautilus bio odličan s raznim featurima i onda ih idu micati. Pa valjda ako ideš naprijed dodaješ opcije, a ne micati one korisne tipa dual pane, tabovi, type ahead, detail view tako da možeš zapravo kliknuti sa strane na prazan prostor, desni klik na create new doc itd. itb. Ide se na te ogromne gumbe da se sve može kao prstom, a nisam još vidio niti jedna GNOME na nekom tabletu. Moj desktop nije smartphone. Meni, donji panel i desni klik na desktop pozadinu s ikonama. Samo mi to treba za uređaj koji upravljam mišem.

Trebao si vidjeti u doba gnome2 , kada trojka još nije ni postojala. Svaka iduća verzija gnometa ima manje i manje mogućnosti. Njihova filozofija je bila i jest trivijalizirati stvari i micati feature jer ih koriste napredni korisnici i "hakeri". Da, minimize koriste hakeri... gnome ekipa je odavno izgubila kompas.
Odgovori