Ja po potrebi zamijenim pastu. Kad se temperatura počne dizati, ventilator često povećava brzinu, to je znak da treba očistiti. Nekada nije dovoljno iz vana usisati, jer se u hladnjaku zna nakupiti prašine. Stara pasta se pretvori u prah, a kad ju zamijenim odmah su vidljive promjene.Jeremija je napisao/la:...nema potrebe za čestim čišćenjem, a pogotovo za izmjenu paste...
Čišćenje računala
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Čišćenje računala
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Nisam se pohvalio, tko se sjeća mog u zid ugrađenog kompa
, da je isti u funkciji više od dvije godine bez ijednog usisavanja, kao niti potrebe za istim. Dio pripisujem sebi i dobrom planiranju, a dio i sreći jer ventilacija samog stubišta, izgleda, usisa prašinu i nečistoće koje bi završile u kompu.
Laki mi.
Tko se ne sjeća, vjerojatno nema pojma o čemu pričam.

Laki mi.
Tko se ne sjeća, vjerojatno nema pojma o čemu pričam.
Where there is a gui there's a way.
Naravno da se sjećamo... pa ne vidi se svaki dan komp u dimnjaku 
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Naravno da se sjecam. Sada, kad su racunala sve manja, mogli bi ih ugradjivati u izo-staklo prozora. Tada uopce nece biti prasine, necemo morati cistiti i ova tema gubi smisao. 
Moj pogled na sve to.
Slažem se.Vl@do je napisao/la:Ja po potrebi zamijenim pastu. Kad se temperatura počne dizati, ventilator često povećava brzinu, to je znak da treba očistiti. Nekada nije dovoljno iz vana usisati, jer se u hladnjaku zna nakupiti prašine. Stara pasta se pretvori u prah, a kad ju zamijenim odmah su vidljive promjene.
Da, da sada si me podsjetio da je hladnjak od procesora bio koma. Nisam mogao skinuti zalijepljenu prašinu na aluminijskom hladnjaku, pa sam s vodom i četkom fino oprao. I naravno osušio prije vraćanja.
Tko živi u nadi umire u gov....
Sjećam se tvoje dobre ideje- kućište u zidu.Fugu je napisao/la:Nisam se pohvalio, tko se sjeća mog u zid ugrađenog kompa, da je isti u funkciji više od dvije godine bez ijednog usisavanja, kao niti potrebe za istim. Dio pripisujem sebi i dobrom planiranju, a dio i sreći jer ventilacija samog stubišta, izgleda, usisa prašinu i nečistoće koje bi završile u kompu.
Laki mi.![]()
Tko se ne sjeća, vjerojatno nema pojma o čemu pričam.![]()
Nešto slično planiram, mislim da ću sakriti kućište u radni stol. Moram radni stol napraviti, pa ako naletite na genijalne ideje lijepog stola postajte.
One ideje što je Bertone lijepio, stolovi sa usb utorima su fascinantne. Ali nemam tu tehnologiju da napravim, možda šta jednostavnije
Nemojte samo čistiti tipkovnicu s čistačem "ljigavac" ( ne znam kako da ga opišem, kao ljepljiva igračka, što se može kupiti na kirvaju ).
Činila se kao dobra ideja, pošto se sva nečistoća lijepi za njega i služi čišćenju, a dobio sam ga kao poklon od HT-aT.
To mi je pokidalo tipkovnicu, pošto se ispod tipki uvuklo "te" ljigave mase. I kada sam tipkovnicu rastavio i povadio ostatke izgubio sam jednu gumicu koja ide ispod tipke
I kao da je propala u zemlju, nestala.
Morao sam odlučiti ispod koje tipke da ne stavim gumu i odlučio na Insert, mislim da mi neće trebati, niti je trebala
I naravno našao sam gumicu kasnije, nešto opsovao, odlučio da mi tipka Insert ne treba i bacio gumicu
Činila se kao dobra ideja, pošto se sva nečistoća lijepi za njega i služi čišćenju, a dobio sam ga kao poklon od HT-aT.
To mi je pokidalo tipkovnicu, pošto se ispod tipki uvuklo "te" ljigave mase. I kada sam tipkovnicu rastavio i povadio ostatke izgubio sam jednu gumicu koja ide ispod tipke
Morao sam odlučiti ispod koje tipke da ne stavim gumu i odlučio na Insert, mislim da mi neće trebati, niti je trebala
I naravno našao sam gumicu kasnije, nešto opsovao, odlučio da mi tipka Insert ne treba i bacio gumicu