Samo dedicated GPU

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Yorkin
Spol: M

Samo dedicated GPU

Post Postao/la Yorkin »

Listao sam kroz Arch Wiki o hibridnoj grafici za AMD, ali me malo zbunjuju detalji. Koliko shvaćam, podrška za AMD nije u zlatnim vremenima pa postoji "work-around". Našao sam soluciju po kojoj se može potpuno "iskopčati" dedicated GPU iz uporabe (mislim da tome služi paket vga-switchroo ili acpi_call). Na starijim računalima je išlo preko hardverskog mulipleksora, na novima (pretpostavljam da i moj HP455 tu spada) ide preko nekakvog frame-buffera.

Je li moguće dedicated GPU ostaviti jedinom aktivnom, a nekako "reći" sustavu da ne koristi integriranu karticu?

https://wiki.archlinux.org/index.php/hybrid_graphics
In their respective beginnings, Linux, Olympics and Esperanto had one thing in common - good will.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Samo dedicated GPU

Post Postao/la shrike »

jel to za laptop ili desktop? Za desktop bi trebala biti opciaj u biosu za tak nešto, a za laptop ako nema driver podrške.... ko zna.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Yorkin
Spol: M

Re: Samo dedicated GPU

Post Postao/la Yorkin »

Za laptop. Njegov bios ima ili integrirana ili obje.
In their respective beginnings, Linux, Olympics and Esperanto had one thing in common - good will.
Odgovori