Kako izgleda vaš desktop
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kako izgleda vaš desktop
Kad imaš "pretragu propusnikom" lako ti je odrediti "prvenstvene programe"

Where there is a gui there's a way.
Fugu je napisao/la:Kad imaš "pretragu propusnikom" lako ti je odrediti "prvenstvene programe"![]()
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
GroznoFugu je napisao/la:Kad imaš "pretragu propusnikom" lako ti je odrediti "prvenstvene programe"![]()
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Abzeenth
- Site Admin
Ako vam se čavrlja o ovome, mogli bismo otvoriti zasebnu temu, jer mi i trebaju neki dojmovi korisnika za istraživanje o sociolingvističkim aspektima lokalizacije softveracalisto053 je napisao/la:GroznoFugu je napisao/la:Kad imaš "pretragu propusnikom" lako ti je odrediti "prvenstvene programe"![]()
Sorry na offtopicu
Nespretno je što su svi ti tehnički izrazi većinom nastali u engleskom, pa je često teško prevesti nešto, a da ne zvuči smiješno. Nije se ni izraz računalo udomaćio puno, a kamoli bi čarobnjak za instalaciju ili upravljački programAbzeenth je napisao/la:
Ako vam se čavrlja o ovome, mogli bismo otvoriti zasebnu temu, jer mi i trebaju neki dojmovi korisnika za istraživanje o sociolingvističkim aspektima lokalizacije softvera(bez brige, neću ništa zaraditi na tom istraživanju...
). Nisam htjela sama pokrenuti temu jer ne znam ima li dovoljno interesa, ali kad ste se već dotakli toga, ubacih se da to spomenem.
Sorry na offtopicu
Kao što je putovnica ismijavana kada je uvedena, a danas većina govori putovnica. Generalno se udomaćilo koliko toliko ono što se službeno koristi i što ljudima uđe u uho preko medija i interakcije sa institucijama, zato se izraz računalo ipak koristi u nekoj mjeri. Tipkovnici su pomogli i mobiteli da se udomaći. Zato se upravljački program neće tako skoro u javnosti udomaćiti
Može... usput prebaci i ovih par postova jer ionako nemaju veze s izgledom desktopa več onim što je nespretno prevedenoAbzeenth je napisao/la:Ako vam se čavrlja o ovome, mogli bismo otvoriti zasebnu temu, jer mi i trebaju neki dojmovi korisnika za istraživanje o sociolingvističkim aspektima lokalizacije softveracalisto053 je napisao/la:GroznoFugu je napisao/la:Kad imaš "pretragu propusnikom" lako ti je odrediti "prvenstvene programe"![]()
(bez brige, neću ništa zaraditi na tom istraživanju...
). Nisam htjela sama pokrenuti temu jer ne znam ima li dovoljno interesa, ali kad ste se već dotakli toga, ubacih se da to spomenem.
Sorry na offtopicu
Usput, koliko sam vidio, od Ubuntua 12.04 prijevodi su sve gori i gori
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Nema veće religije od istine!
openSUSE Tumbleweed: 20160307
KDE Plasma Version: 5.5.95
KDE Frameworks Version: 5.20.0
Qt Version: 5.5.1
Kernel Version: 4.4.3-1-default

KDE Plasma Version: 5.5.95
KDE Frameworks Version: 5.20.0
Qt Version: 5.5.1
Kernel Version: 4.4.3-1-default