jel te mogu zamoliti da mi kazes koji je ovo program u menu baru za mjerenje teperature stroja?
čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kako izgleda vaš desktop
imas u ubuntuu indicator-* pakete. pretpostavljam da je to jedan od njih.
ako mislis na hardware-sensors, mislim da to nije to jer taj defaultni upravo sada koristim. neka me netko ispravi ako griješim, ne bih dao ruku u vatrudevil je napisao/la:imas u ubuntuu indicator-* pakete. pretpostavljam da je to jedan od njih.
Indikator senzora hardveragGrga je napisao/la: jel te mogu zamoliti da mi kazes koji je ovo program u menu baru za mjerenje teperature stroja?
Kod: Označi sve
sudo add-apt-repository ppa:alexmurray/indicator-sensors-dailyKod: Označi sve
sudo apt-get updateKod: Označi sve
sudo apt-get install indicator-sensors lm-sensorsPsensor indicator:
Kod: Označi sve
sudo apt-get install lm-sensors hddtempKod: Označi sve
sudo dpkg-reconfigure hddtempKod: Označi sve
sudo sensors-detectKod: Označi sve
sudo service kmod startKod: Označi sve
sudo add-apt-repository ppa:jfi/psensor-unstableKod: Označi sve
sudo apt-get updateKod: Označi sve
sudo apt-get install psensorRe: Kako izgleda vaš desktop
ja ne mogu spustiti temperaturu ispod 48 stupnjeva nikako. eventualno kad ga iznesem van na -3... koji model laptopa imas? moj je x201 (kao sto znas) i ocistio sam ga i promijenio termalnu odmah nakon kupovine. ventilator se zavrti kad se pocne dizati temp (negdje oko 50 stupnjeva) i poprilicno je glasan (ili sam se razmazio kroz zadnjih par godina)
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
@ gGrga
Ovo pripada tamo negdje u tweakanje nečega što se zove Ubuntu ili tako nekako.
Ovo pripada tamo negdje u tweakanje nečega što se zove Ubuntu ili tako nekako.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
zaletio sam se.. malo sam uzbudjen. moje isprike 
T420, imaš u mom profilu točnu konfiguraciju... 48-50 je dosta, no opet, X201 je dosta manji pa ima i drugačije riješeno hlađenje, a i CPU je generaciju stariji...gGrga je napisao/la:ja ne mogu spustiti temperaturu ispod 48 stupnjeva nikako. eventualno kad ga iznesem van na -3... koji model laptopa imas? moj je x201 (kao sto znas) i ocistio sam ga i promijenio termalnu odmah nakon kupovine. ventilator se zavrti kad se pocne dizati temp (negdje oko 50 stupnjeva) i poprilicno je glasan (ili sam se razmazio kroz zadnjih par godina)
Kod mene je trenutno ovako na Freyi, pokrenuti samo Firefox i Thunderbird, znači skoro idile i do maloprije fan uopće nije radio..

I da, MacBook Pro je puno tiši no zato konstantno radi pod puno višim temperaturama jer je Apple odlučio da je bolje da korisnici ne čuju hlađenje, nego da im hardver duže traje
Usput, premjestio sam ovih zadnjih par postova u čavrljanje dok ne nađem nešto prikladnije
Re: čavrljanje 2.0
48-50 baš i nije neka cifra?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Možda stvoriti novu temu namjenjenu temperaturnoj problematici?bertone je napisao/la:Usput, premjestio sam ovih zadnjih par postova u čavrljanje dok ne nađem nešto prikladnije
Nije rijetko da se povlači pitanje temperature hardveraja...
Where there is a gui there's a way.