Backup

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Rufus
Spol: M

Backup

Post Postao/la Rufus »

Pozdrav i sve najbolje svima u novoj 2016.
Često pratim ovaj forum i bio sam čak registriran pod drugim nickom al eto valjda godine čine svoje pa sam zaboravio i nick i lozinku :hihi
Evo nova tema,a u ujedno i dilema oko backupa.Friško sam instalirao Kubuntu 14.4 i osigurao si prostor na kojem bih radio backup sistema.
Probao sam Deja-dup,Backintime,Acronis... Prvi navedeni nije loš al čini mi se ne podržava backup hidden foldera,user postavki itd..Back in time je još bolji jer koristi enkripciju i još poneke napredne funkcije al traje užasno dugo,Acronis zahtjeva previše prostora i ntfs particiju kao odredište.Znači htio bih backup svih postavki i foldera čisto instaliranog sistema.Radi se o 1TB disku sa /root /home i swap particijama.Zanima me koji program forumaši koriste za backup sistema i šta bi u mom slučaju bilo najbolje?
calisto053
Moderator

Re: Backup

Post Postao/la calisto053 »

Clonezilla - backup pojedinih particija ili čitavog diska. Detaljne upute za korištenje ćeš naći u članku na našem portalu. Isto tako, imalo smo i brojne rasprave i savjete na tu temu ovdje na forumu
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Rufus

Post Postao/la Rufus »

calisto053 je napisao/la:Clonezilla - backup pojedinih particija ili čitavog diska. Detaljne upute za korištenje ćeš naći u članku na našem portalu. Isto tako, imalo smo i brojne rasprave i savjete na tu temu ovdje na forumu
Hvala i ispričavam se onda na duploj temi.Moram malo bolje prekopat ovaj forum.
bluestree

Post Postao/la bluestree »

nadam se da me neces shvatiti pogresno, zavisi koliko si vican na linuxu . rsync ili dd ce obaviti posao bezprijekorno. Bacula je takodjer prihvatljiva opcija , kao i backintime, a kao sto je calisto napisao i clonezila ce odraditi posao, iako je licno ne volim bas nesto posebno.
People disagree with me. I just ignore them.
Rufus

Post Postao/la Rufus »

Od ovih što si naveo,jedino sam pokušao koristit backintime i ako sam onako na brzaka dobro shvatio,nema ni približno opcije kao što je clone ili neku vrstu dubinskog backupa.Bacula,rsync i dd nisam imao prilike koristit.Meni je najbitnije da napravim image backup sistema,particije ili cijelog diska da u slučaju nekog sr..nja vratim na stanje kakvo je bilo.U vezi mog snalaženja na Linuxu,na skali od 1-10 sam negdje na 5 po mojoj slobodnoj procjeni :) Clonezillu sam probao i mogu reći da sam za sad i više nego ugodno iznenađen.
Odgovori