Ne mogu pokrenuti KDE
Moderator/ica: Moderatori/ce
Ne mogu pokrenuti KDE
Dakle instalirao sam na friški Arch, KDE i kada ga pokušam pokrenuti ispisuje mi da se ne može spojiti na X server. Zatim kad upišem startx dobijem slijedeći ispis:
xinit: unable to connect to x server: Conection refused
xinit: server error
[Naslov editiran by Moderator]
xinit: unable to connect to x server: Conection refused
xinit: server error
[Naslov editiran by Moderator]
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Nemogu pokrenuti KDE
Pogledaj u mojoj skripti koji ti dio xorga nedostaje. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Pogledao sam u skripti i svi xorgovi su kod mene. A što se tiče tvoje skripte instalacija mi zapne kod podešavanja vremena, ispiše nešto kao listening router ili port i tu zapne.
- Cooleech
- Moderator
Možeš li ponoviti instalaciju preko skripte i javiti mi TOČAN error koji ti javi?
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Evo točan error:
podešavam vrijeme....
onda piše par redi da je obavio listeninig i dođe do ovog
ntpd [2796]: Listening on routing socket on fd#23 for interface updates
Tu zapne i nema dalje, ostavio sam nekih sat vremena ali ništa. Na kraju sam instalaciju obavio uz pomoć beginers guide na Wikiju.
podešavam vrijeme....
onda piše par redi da je obavio listeninig i dođe do ovog
ntpd [2796]: Listening on routing socket on fd#23 for interface updates
Tu zapne i nema dalje, ostavio sam nekih sat vremena ali ništa. Na kraju sam instalaciju obavio uz pomoć beginers guide na Wikiju.
- Cooleech
- Moderator
Nedavno sam odradio instalaciju preko skripte i štimala je.
Pogledat ću kroz današnji dan javlja li i meni takvu grešku. Thnx!
Uspio sam pokrenuti KDE ali čim nešto kliknem sruši se i napiše unable to connect to x server. Imali tko ideju kako to ispraviti.
- Cooleech
- Moderator
Na žalost, završio sam u Zadru, tj. bližoj mu okolici. Bilo je pomalo iznenada pa nisam uspio probat skriptu. Ako tko ima volje neka je testira. Thnx! Tek u petak sam doma! :/
- bikerbj
ja sam jučer preko skripte normalno instalirao Arch KDE.....sve radi normalno...
Riješio sam problem. Prije pokretanja skripte zaustavio sam ntpd:
Nakon toga sam bez problema instalirao arch uz pomoć skripte.
Kod: Označi sve
systemctl stop ntpd