Znaci trenutno imam Kubuntu i zanima me koji je bolji jezik, C++ ili Python, programiracu iskljucivo za natjecanja (ove godine bio na drzavnom xD) i tu i tamo neke aplikacije.
Hvala punoo,
Nordrew
C++ ili Python?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Re: C++ ili Python?
Samo zbog natjecanje ti treba? Znaš već neki jezik?Nordrew je napisao/la:Znaci trenutno imam Kubuntu i zanima me koji je bolji jezik, C++ ili Python, programiracu iskljucivo za natjecanja (ove godine bio na drzavnom xD) i tu i tamo neke aplikacije.
Hvala punoo,
Nordrew
Ja bih rekao da kreneš sa Python-om. Pokriti će ti veliko područje primjene (skriptiranje, desktop aplikacije, web aplikacije, mobilne aplikacije... ) i lakši i zabavniji je za naučiti. Ako ti jednog dana zatreba C++, naučit ćeš ga...
Ako se odlučiš za Python, evo ti naša skripta: https://bitbucket.org/simriteh/python-school
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Znam ih par, ali sve od njih pomalo, znam ih: JS, Python, C++, Logo(mislim da to nije jezik
),HTML i CSS. Znaci na tom linku mogu nauciti raditi desktop appove?
E da Jer ta skripta Python 3.x?
- jurastublic
- Spol: M
Za desktop appove moraš naučiti neki GUI framework ali prije toga sami jezik. Temu i linkove za python za početnike imaš tu negdje na forumu.Nordrew je napisao/la:Znam ih par, ali sve od njih pomalo, znam ih: JS, Python, C++, Logo(mislim da to nije jezik),HTML i CSS. Znaci na tom linku mogu nauciti raditi desktop appove?
Za GUI bih ti preporučio Qt. Odlično se snalazi i sa C++ i sa Pythonom (PyQt).
"Hodor bre foobar"
@jurastublic Hvala puno!