Pozdrav,
obracam Vam se posto se Vi bolje razumijete u tematiku od mene.
Naime,zelim da kreiram sajt sa besplatnim programima.Iz ugla korisnika sajta,njima je dovoljno da je program besplatan i da ga mogu legalno koristiti.
Zanima me iz mog ugla kao redistributera...npr. programi VLC,Mozilla i Chrome...kao i obicni freeware programi.
Pod kojim uvjetima mogu sljedece: da uploadujem program na moj server i dijelim ga posjetiteljima mog sajta?
VLC je licenciran GPLv2 , Mozilla ima sopstvenu licencu,za Chrome ne znam kao ni za obicne freeware programe.
Sto sve trebam uraditi da bi to sve bilo legalno?
Obaveze distributera Freeware i Open Source programa
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
-
Korisnik007
- Spol: M
Re: Obaveze distributera Freeware i Open Source programa
Za gplv2 ih možeš distribuirati besplatno ili uz naplaćivanje, ali ne možeš stavljati nikakva dodatna ograničenje. Znači, ako netko od tebe kupi npr "debian", onda ga on može i dalje besplatno davati. U principu neka ti ovo bude generička nit vodilja:
1) sve programe koje nudiš moraju biti dostupni besplatno
2) neka na linux za skidanje bude napisano koja je licenca i link na licencu
3) specijalni naglasak da nisi odgovoran za program i link na stranicu koja paket zapravo održava
jasno, pazi da sve te stvari uistinu nicu EULA i slične licence.
1) sve programe koje nudiš moraju biti dostupni besplatno
2) neka na linux za skidanje bude napisano koja je licenca i link na licencu
3) specijalni naglasak da nisi odgovoran za program i link na stranicu koja paket zapravo održava
jasno, pazi da sve te stvari uistinu nicu EULA i slične licence.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- plavi zmaj77
- Spol: M
Re: Obaveze distributera Freeware i Open Source programa
A distribucija izvornog koda?
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
>notice windows sucks
>stay on linux
>???