openSUSE 13.2
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Max Bunker
Re: openSUSE 13.2
Da, nekaj od toga sam skonto dosada. Nakon instalacije sam iz activitesa izbrisao sve osim desktop icone. Najrađe bi izbrisal i onu ikonu sa tri kružića kraj start menija al neda mi ju ukloniti..
Kad na desktop postavim ikone svih programa koji mi cesto trebaju, tada zakljucam widgete.
A kojim kriterijem opensuse dodaje ikone i mape u taj okvir na desktopu, kao što mi je npr jučer dodao mapu old firefox ?
Ja sad na desktopu imam taj okvir sa njegovim ikonama i na ostatku desktopa ispod tog okvira imam ikone koje sam ja postavio.
Kad na desktop postavim ikone svih programa koji mi cesto trebaju, tada zakljucam widgete.
A kojim kriterijem opensuse dodaje ikone i mape u taj okvir na desktopu, kao što mi je npr jučer dodao mapu old firefox ?
Ja sad na desktopu imam taj okvir sa njegovim ikonama i na ostatku desktopa ispod tog okvira imam ikone koje sam ja postavio.
Ikona s 3 kružića je zapravo widget za aktivnosti, te ga možeš bez problema maknuti ili ponovno vratiti prema želji.
Za kriterij iz pitanja nisam siguran. Mislim da pošto taj desktop folder u toj konfiguraciji glumi desktop, onda i programi koji po instalaciji ili apdejtu stavljaju ikonu na desktop završe tu.
U postavkama možeš odrediti koja mapa se prikazuje u tom defaultnom foldervjuvu. Meni je osobno to nepotrebno i bzvze. Odvikoh se od natrpanog desktopa.
Za kriterij iz pitanja nisam siguran. Mislim da pošto taj desktop folder u toj konfiguraciji glumi desktop, onda i programi koji po instalaciji ili apdejtu stavljaju ikonu na desktop završe tu.
U postavkama možeš odrediti koja mapa se prikazuje u tom defaultnom foldervjuvu. Meni je osobno to nepotrebno i bzvze. Odvikoh se od natrpanog desktopa.
Where there is a gui there's a way.
Jako dobro sročeno sve ono osnovno što se može naučiti i treba znati:
https://www.youtube.com/watch?v=UqHppnzlXN4
https://www.youtube.com/watch?v=UqHppnzlXN4
-
Max Bunker
Budem pogledao taj video,,,sad sam na mobu pa nemrem to sada.
Hvala vam na susretljivosti i odgovorima na moja pitanja. Svjestan sam da mnoga od tih pitanja djeluju iskusnim opensuse korisnicima vrlo glupo i bezveze. No razumijete i sami da je kde opensuse znatno drugaciji za nekoga tko je dosad radio na windowsima i ubuntuoidima...
Par puta sam dosad kretao u opensuse avanturu i odustajao... E ovaj puta sam najdalje došao...

Hvala vam na susretljivosti i odgovorima na moja pitanja. Svjestan sam da mnoga od tih pitanja djeluju iskusnim opensuse korisnicima vrlo glupo i bezveze. No razumijete i sami da je kde opensuse znatno drugaciji za nekoga tko je dosad radio na windowsima i ubuntuoidima...
Par puta sam dosad kretao u opensuse avanturu i odustajao... E ovaj puta sam najdalje došao...
- bikerbj
- Spol: M
e ja definitivno dižem ruke od suseta.....sve radilo ok i idem instalirat program preko yast-a i on mi povuče opet natrag sve što sam proteklih dana deinstalirao....to mi se na 13.1 nije nikad dogodilo.....tamo si mogao lupit i zypper duo i up i preko yasta ali se ništa nije njenjalo a ovo je da pošizim....ako nešto deinstaliram onda bi tako trebalo i ostati....
još se boriš s tim? da meni tako neki os radi probleme kao i tebi, posla bi ga u neku stvar i koristia os koji me ne pravi budalom
-
Max Bunker
Negdje sam pročitao da se tu radi samo o tome da treba odznačiti u yastu preporuke i onda više neće on trpati programe sa svog popisa.
onda triba čovika upoznat s tim i pomoć mu da ne griješi.
-
Max Bunker
I ja sam teški početnik u opensuse, pa neznam onak napamet gdje je ta postavka. Ali i na ovom a i na opensuse forumu sam u više navrata pročitao da se radi samo o toj postavki preporucenih programa.