dinosb je napisao/la:
Imaš li ti kakvu pljucu na zrak ili CO2?
Nemam.. a fala bogu ima već dva tjedna kako sam se riješio Mauserovog karabina i CZ bokerice.. doma su ostala još dva HS-a, a i njih ću se riješiti u dogledno vrijeme..
Nisam ti ja fan vatrenog oružja ili lova.. zapravo lovio i bih, ali me u HR svi blijedo gledaju i misle da nisam normalan kad im kažem da bih išao hvatati veprića samostrelom ili compound lukom
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Bertone je napisao/la:..ali me u HR svi blijedo gledaju i misle da nisam normalan kad im kažem da bih išao hvatati veprića samostrelom ili compound lukom
To je mentalitet onih što pred trgovinom dudlaju qpack po cijeli dan, a takvih je dosta
Sumnjam da bi kod nas mogao ući u bilo kakvo LD sa samostrijelom ili bilo kakvim ne-vatrenim oružjem, barem nisam čuo za to. Vjerojatno ovisi o predsjedniku društva s obzirom da se statutom generalno ne ograničava upotreba drugih vrsta oružja. Naravno, oružje mora biti dovoljno jako za humani odstrijel, što u slučaju boljeg osrednjeg ili jakog compound luka nije problem.
Već vidim novi topic "Gun Nuts"
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
Pa svakako je neki compound od sile natega od 75 lbs koji u prosjeku ima izlaznu brzinu od kojih 80-85 m/s humaniji od karabaina s optikom i čeke, ako ništa drugo onda zato kaj prvo trebaš prići na 50-70 metara divljem krmiću i drugo što ti krmić može vratiti ako promašiš
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
streličarstvo su mi prvi na planu i programu kada se vrnem u austriju:)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Bertone je napisao/la:Pa svakako je neki compound od sile natega od 75 lbs koji u prosjeku ima izlaznu brzinu od kojih 80-85 m/s humaniji od karabaina s optikom i čeke, ako ništa drugo onda zato kaj prvo trebaš prići na 50-70 metara divljem krmiću i drugo što ti krmić može vratiti ako promašiš
Fair fight!
Mislio sam na sitniju divljač poput kunića
shrike je napisao/la:streličarstvo su mi prvi na planu i programu kada se vrnem u austriju:)
Ovdje ništa?
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
dinosb je napisao/la:
Fair fight!
To nije zabavno. Plus, meni je lov sa oružjem za čiste pičke jer si u debeloj prednosti, ali toleriram jer bi ekipa vjerojatno ubijala ljude pa se ovako u Dexter stilu isprazne.
dinosb je napisao/la:
Ovdje ništa?
Jok. Ovdje minimum svega.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike je napisao/la:To nije zabavno. Plus, meni je lov sa oružjem za čiste pičke jer si u debeloj prednosti, ali toleriram jer bi ekipa vjerojatno ubijala ljude pa se ovako u Dexter stilu isprazne.
Istina je da si u prednosti, što ni po meni nije fer niti to podržavam, općenito sve vrste izlova osim kontrole štetočinja.
No veći problem nastaje ako je ubojna moć oružja ispod kategorije onoga što loviš (pr. Zračnom puškom 4.5 cal gađati srnu ) gdje dolazi do ne-etičkog postupanja jer se životinja može mučiti i po tjedan dana, a često i duže pa na kraju umre od infekcije. Ako se već lovi, neka se upotrebljava pravi alat
dinosb je napisao/la:
Fair fight!
Ne zanima me lov u kojem ne mogu postati lovina
Ako si imao prilike sresti se sa divljim krimićem (ja jesam, sa krmačom koja je imala mlade u lovištu Radinje, jedno 30-ak metara je bilo između nas) onda znaš o kojoj količini straha i adrenalina govorim, ako nisi, jbg nemam riječi kojima bih to opisao
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
dinosb je napisao/la:
.177 kalibar je ok do cca 70 ili čak 90 metara max, naravno, uz dobru i kvalitetnu, laserski uštimanu optiku i dovoljno teško zrno na optimalnu brzinu itd...
Recimo, boca od Cole padne svaki puta na 50 metara s mehaničkim ciljnikom, a s optikom na istu udaljenost plinkaš čepove. Nekakav test preciznosti s mehaničkim ciljnikom ti je čep od pive na 15 metara
@jurastublic
Fino gađanje, nice Baš je lijepa puška a i optika. Jel to 6x40? Kakav je okidač, jel lagan?
Optika je Nikko Airking 3-9x42. Okidač sam podesio na srednje (ima šaraf za podešavanje). Gađanje nije bogznašta. Čep od pive na 50m, bojim se, svaki put ne možeš pogoditi ni s normalnom PCP-ejkom, a svakako je nemoguća misija za federušu. Meni je na 50m federušom najbolje grupiranje promjera oko 4 cm a normalno prije oko 5-7 cm (znači oko 1/2 do 2/3 MIL), dok je pivski čep oko 2 cm (1/5 MIL), što znači da mi šansa za pogodak pivskog čepa podliježe Heisenbergovom principu neodređenosti i Prvom Murphyjevom zakonu.
@bertone
Jbga, svatko ima nešto što voli. Znam o čemu pričaš, kao klinca me ganjalo cijelo jato gusaka, a gusani su bili cca moje visine pa zato sada igram na sigurno kad je u pitanju lov
@jurastublic
Tnx na info, baš je super puškica. Grupa od 4 cm je super na 50 metara