Da jednostavnije je, a ja sam iz nekog razloga mislio da je C a na C++PunkBastard je napisao/la:mislim da ti je ovo jednostavnije za duljinu stringa: string.length();
http://www.cplusplus.com/reference/stri ... ng/length/
recimo ovako:Kod: Označi sve
string nekistrnig; nekistring.length();
C++pomoc oko zadatka
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
Re: C++pomoc oko zadatka
- PunkBastard
- Spol: M
Nema taga [C++] u naslovu, piše samo "C++pomoc oko zadatka"gagiD je napisao/la: Da jednostavnije je, a ja sam iz nekog razloga mislio da je C a na C++
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
U C-u postoji funkcija
koja je dio libraryja
Primjer:
ispis je: String je duzine 16
Kod: Označi sve
size_t strlen(const char *str)Kod: Označi sve
#include <string.h>Kod: Označi sve
#include <stdio.h>
#include <string.h>
int main(void)
{
char polje[] = {"String je duzine"};
printf("String je duzine %d",strlen(polje));
return 1;
}Re: C++pomoc oko zadatka
Hvala Vam svima puno,jos samo mi treba kako random brojeve da ubacim u tu matricu da ispisuje?
- PunkBastard
Ako sam dobro shvatio prvo trebaš napuniti matricu random brojevima 15-35 pa onda to redom ispisivati. Znači samo napraviš 2 for petlje za prvi dio, upis u matricu i na svakom koraku for petlje na mjesto na kojemu je petlja trenutno upišeš random broj, nešto kao:
za ispis napraviš istu stvar sa for petljama (2), samo dodaš da ispisuje to što se nalazi na mjestima "i" i "j", a možeš sa samo 2 for petlje tako da generira svaki put nasumični broj i samo ga ispiše ili štogod već ali u tom slučaju matrica nije niti potrebna i možeš samo jednu for petlju staviti koja ide do 16 i radi istu stvar.
int tmp;
for(int i=0; i<4; i++){
for(int j=0; j<4; j++){
matrica[i][j]=rand()%15+35;
}
}I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
hvala puno,ostao mi je samo jos jedan,ako neko zna.
Trazi se unos 10 brojeva,koji ce biti zapamceni u niz.Program treba da sortira unete brojevi od najmanjeg do najveceg.Koristiti bubble sort algoritam.
Trazi se unos 10 brojeva,koji ce biti zapamceni u niz.Program treba da sortira unete brojevi od najmanjeg do najveceg.Koristiti bubble sort algoritam.
Unijeti 10 brojeva u niz ces uraditi isto kao i za matricu samo s jednom for petljom.
A Bubble sort mozes ovako:
btw. jos sam negdje vidio ovu istu zadacu 
A Bubble sort mozes ovako:
for ( int i=1 ; i < 10 ; i++) {
for ( int j = 0 ; j < 9 ; j++) {
if ( niz[i] < niz[j]) {
int tmp = niz[i];
niz[i] = niz[j];
niz[j] = tmp;
}
}
}
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
dva mala ispravka u gagijevom rješenju
Traži se niz od manjeg prema većem, pa je if uvjet
Vanjska for petlja bi isto trebala ići od i = 0 a ne od i = 1
Varijable deklarirati izvan for petlje (int tmp), jer se u protivnom sa svakim prolaskom inicijalizira varijabla i uništava na kraju petlje (troši vrijeme) umjesto da koristi jednom inicijalizirani podatak i uništi kad više nije potreban.
Traži se niz od manjeg prema većem, pa je if uvjet
if ( niz[i] > niz[j])Varijable deklarirati izvan for petlje (int tmp), jer se u protivnom sa svakim prolaskom inicijalizira varijabla i uništava na kraju petlje (troši vrijeme) umjesto da koristi jednom inicijalizirani podatak i uništi kad više nije potreban.
sta nije dobro ovde?
int x[],i,j;
for (i=1;i<=10;i++);
cout<<unesite brojeve u niz<<endl;
cin>>x[i];
for ( int i=1 ; i < 10 ; i++) {
for ( int j = 0 ; j < 9 ; j++) {
if ( x[i] < x[j]) {
int tmp = niz[i];
x[i] = x[j];
x[j] = tmp;
}
}
}- Medojedni jazavac
- Kontakt:
U prvoj for petlji imas ";" na kraju, kaj znaci da se for petlja samo izvrti do kraja, a ni jedna anredba ispod nje se ne odradi dok ona ne zavrsi. Ono kaj se konkretno desi je, i ide 1, 2, 3, 4..., 10 i tek sad krene cout<<...
Ono što uvjek želiš je metati naredbe unutar {} bloka da ti se to ne desava, makar imala smo jednu naredbu u foru.
Ono što uvjek želiš je metati naredbe unutar {} bloka da ti se to ne desava, makar imala smo jednu naredbu u foru.
for (i=1;i<=10;i++) {
cout<<unesite brojeve u niz<<endl;
cin>>x[i];
}stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.