Cinnamon fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Daniel4m
- Spol: M
Cinnamon fan club
Edit by calisto:
Otvaram zbirnu temu za Cinnamon: pojedinačne rasute teme vezane uz vijesti (nije da ih ima previše) s dosadašnjim iskustvima korisnika.
Za korisnike koji prvi puta isprobavaju Cinnamon, preporučam dvije teme:
Cinnamon 2.0 je upravo danas izašao.
Zvanična objava je na blogu i ovdje. Trebao bi stići u stabilni PPA za par dana(za instalaciju na Linux Mint 15) a za kraj Novembra/Studenog zajedno doći sa Linux Mintom 16.
Otvaram zbirnu temu za Cinnamon: pojedinačne rasute teme vezane uz vijesti (nije da ih ima previše) s dosadašnjim iskustvima korisnika.
Za korisnike koji prvi puta isprobavaju Cinnamon, preporučam dvije teme:
Cinnamon 2.0 je upravo danas izašao.
Zvanična objava je na blogu i ovdje. Trebao bi stići u stabilni PPA za par dana(za instalaciju na Linux Mint 15) a za kraj Novembra/Studenog zajedno doći sa Linux Mintom 16.
- Cooleech
- Moderator
Re: Cinnamon 2.0 izašao
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
ne duplira, tamo su vjesti za objavu ovako u zasebnoj temi mozemo komentirati novi cimet...
najzanimljivije je sto vise ne ovisi o gnometu, sada je kao skroz samostalan de
bas bi ga isprobao kada dodje u repozitorije
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Zel Uneec
- Kontakt:
[nisam uspio pronaći "politiku oživljavanja starih tema", pa se nadam da admini i moderi neće zamjeriti ako sam prekršio neko pravilo, s obzirom da je ovo malo starija tema, ali me tada nije bilo na ovom forumu]
ja koristim Cinnamon otkako je Gnome 3 zamijenio dvojku u Debianu, tj. od Wheezyja, Squeeze je još imao dvojku; jako sam zadovoljan s njim, iako moram priznati da ima još stvari koje treba popraviti, pogotovo da bi postao samostalan, jer trenutno najbolje funkcionira na Mintu, dok na drugim distrama postoje problemčići koje treba riješiti; no, ima vremena, vjerujem da će sve doći na svoje i nadam se da će i Cinnamon uskoro postati ravnopravan u Debianu, a vjerujem da hoće, ako ga uspiju napraviti da bude samostalan
trenutno koristim 2.0.14 verziju koju sam instalirao iz gita; ukoliko netko ima želju upogoniti ga, neka se javi, mogu ovdje napisati potrebne korake; instalacija nije jednostavna, ima posla, ali nije ni prekomplicirana, preko uputa se bez problema može odraditi
ja koristim Cinnamon otkako je Gnome 3 zamijenio dvojku u Debianu, tj. od Wheezyja, Squeeze je još imao dvojku; jako sam zadovoljan s njim, iako moram priznati da ima još stvari koje treba popraviti, pogotovo da bi postao samostalan, jer trenutno najbolje funkcionira na Mintu, dok na drugim distrama postoje problemčići koje treba riješiti; no, ima vremena, vjerujem da će sve doći na svoje i nadam se da će i Cinnamon uskoro postati ravnopravan u Debianu, a vjerujem da hoće, ako ga uspiju napraviti da bude samostalan
trenutno koristim 2.0.14 verziju koju sam instalirao iz gita; ukoliko netko ima želju upogoniti ga, neka se javi, mogu ovdje napisati potrebne korake; instalacija nije jednostavna, ima posla, ali nije ni prekomplicirana, preko uputa se bez problema može odraditi
- Abzeenth
- Site Admin
Objavljen je Cinnamon 2.8
http://segfault.linuxmint.com/2015/11/c ... -released/
Clem kaže da ga možete očekivati u Mintu 17.3 koji izlazi krajem ovog mjeseca, i u LMDE verziji 2 (Betsy). Naravno, može ga se instalirati i odmah; na početku ovog posta je ukratko objašnjeno kako:
http://segfault.linuxmint.com/2015/10/e ... namon-2-8/
Poboljšani su razni appleti, system tray sada podržava indikatore, a navodno će i korisnici koji imaju više od jednog monitora sada imati manje problema s njihovim podešavanjem i korištenjem. Nemo je dobio opciju Quick Rename, a o ostalim promjenama i novitetima ćete sigurno uskoro saznati kad počnu izlaziti recenzije (možda i na našem portalu...
Re: Objavljen je Cinnamon 2.8
Fino... sviđa mi se uvođenje opcije "quick-rename"... a nadam se da su popravili količinu dostupnih informacija o stanju baterije i da ću napokon naći opcije za uključivanje/isključivanje screensavera 
Nekako se osjećam kao kad netko treba priznat ćaći i materi da je gey.
Pa evo:
Sviđa mi se novi Cinnamon. Meni, harcore kadeeašu.
Zadnji sam tjedan, kad bih ufatio vremena, dosta isprobavao novi CimetMint. I baš se iznenadih koliko je Cimet uznapredovao od zadnje probe
. Sve radi. Vrlo je podesiv. Brz. Nemo leti. Čak mi i mob prepoznaje i otvara. Monitor/plazma/zvuk, sve 5 u dva klika. Suspend i buđenje su brzi. Za sada je sve što mi treba tu.
Sigurno slijedi instalacija novog CimetMinta. (Uz novi Suse, ofkors)
Pa evo:
Zadnji sam tjedan, kad bih ufatio vremena, dosta isprobavao novi CimetMint. I baš se iznenadih koliko je Cimet uznapredovao od zadnje probe
Where there is a gui there's a way.
Znaš kaj! Ti, kao član LZS-a s stažom od pola desetljeća izvoli instalirati taj LM 17.3 cimet i lijepo, nakon jedno mjesec dana korištenja sjedni i napiši jednu opuštenu recenziju ili barem "moj pogled"... i da, ovo citirano je najjači uvod u bilo koji do sad objavljeni članak na LZS-uFugu je napisao/la:Nekako se osjećam kao kad netko treba priznat ćaći i materi da je gey.
Pa evo:Sviđa mi se novi Cinnamon. Meni, harcore kadeeašu.
![]()
Pa zapravo bi bio i red da napišem koje slovo.
Ništa ne obećajem, samo se osjećam nekako obaveznim da nakon toliko godina i ja nešto napišem.
Bume videli.
Bajdvej, napunio si 7 tisućica postova.
Čestitam.
Da te bar plaćaju po postu
Ništa ne obećajem, samo se osjećam nekako obaveznim da nakon toliko godina i ja nešto napišem.
Bume videli.
Bajdvej, napunio si 7 tisućica postova.
Čestitam.
Da te bar plaćaju po postu
Where there is a gui there's a way.
Hm, sad nakon ovog Fuguovog afirmativnog posta i ja dolazim u napast isprobati to novo čudo od Cinnamona; prepoznao sam se u onoj konstataciji o kadeeašu. 
Dosadašnja iskustva s Cinnamonom mi nisu bila baš pozitivna: svaki put kad bih isprobavao Cinnamon (virtualke i svega nekoliko dana s Mintom kao jedinim OS-om) sam bio
zbog bugova i sitnica koje su mi kidale živce.
Idem sad isprobati taj Mint, a onda, ako mi se svidi kao Fuguu, onda idemo na avanturu instalacije Cinnamona na Manjaru.
Apsolutno nepotreban i beskoristan post, znam...
Dosadašnja iskustva s Cinnamonom mi nisu bila baš pozitivna: svaki put kad bih isprobavao Cinnamon (virtualke i svega nekoliko dana s Mintom kao jedinim OS-om) sam bio
Idem sad isprobati taj Mint, a onda, ako mi se svidi kao Fuguu, onda idemo na avanturu instalacije Cinnamona na Manjaru.
Apsolutno nepotreban i beskoristan post, znam...
KAJ