Često radim (re)instalacije prozora drugim ljudima i svima pokažem svoj Arch KDE na laptopu, te još par live distri na njihovom kompu. Od njih 20-tak, tek 2-3 su rekla nakon nekog vremena da im to maknem ća "jer to ništa ne valja, ne znam ti ja radit na tome". Od preostalih cca 20 ljudova koji su zadržali Linux na kompu, većinu "prisilim" da se počnu koristit Linuxom tako što im kod pojave problema s prozorima namjerno ne dođem isti dan/tjedan, već odugovlačim s dolaskom.
Tako upoznaju rad i nekolicina veli da im je draži Linux od prozora. To su obični, svakodnevni ljudi, bez ikakve struke, šljakeri. I sasvim uredno koriste net i sve što on nudi. Pojedinci u Libreu zapišu kakav dokument, izvoze ga u .pdf, rade prezentacije.. Uglavnom problema nema. Tu i tamo kod instalacije Skypea, nekoć MSN-a (hvala M$ što tog već nema

), M$ officea (jer ne znaju izvest u .doc format u Libreu..), ali većinom rješivo u par klikova ili linija u terminalu.
Ljude treba natjerat da to počnu koristit, jer u suprotnom većina kaže "to ne valja", "šta će mi to, ja to ne koristim", "ne znam ti ja to", "meni su prozori super" i slično.