openSUSE 12.3
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.3
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
spržio cd i išao na instalaciju bez probnog pokretanja sistema 
I da,grafika ja Gforce gt 240 1gb. Skinuo sam novi iso. jedino da probam sa njim.
Sumnjam da je do toga...
Nažalost, nemam iskustva sa NVidiom.
Nažalost, nemam iskustva sa NVidiom.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Probao sa novim .iso fajlom. sada radi sa live cd-a,ali nakon instalacije je opet isto.
Imam problem : Kad želim instalirati openSUSE 12.3, dođem do onog dijela za particioniranje i tamo se vidi da je kao cijeli disk "unallocated space" . Znam da nije i da su na njemu vindoze ("C" disk), zajedno s pozamašnom količinom podataka (na "D" disku), i ima 87 GB neiskorištenog prostora.
Imao sam problema sa 100 mb koje nisam mogao nikako spojiti, to sam nekako uspio napraviti, i sad kad bootam s harda, bootaju se samo vindoze (trebao bi se pokazati grub s izborom, jer sam imao instalirano 12.2 i vindoze, iako sam obrisao [u partišn vizardu] particije na kojem je bio 12.2, no i prije nego što sam to napravio su se startale samo vindoze).
Uglavnom, što treba napraviti da mi instalacija prepozna particije, i da mogu staviti 12.3 na ovih 87 gigi (znači od tog bih odvojio za swap i još ono nešto što ide u instalaciji, nemrem se sjetiti
, te ostatak za podatke).
Imao sam problema sa 100 mb koje nisam mogao nikako spojiti, to sam nekako uspio napraviti, i sad kad bootam s harda, bootaju se samo vindoze (trebao bi se pokazati grub s izborom, jer sam imao instalirano 12.2 i vindoze, iako sam obrisao [u partišn vizardu] particije na kojem je bio 12.2, no i prije nego što sam to napravio su se startale samo vindoze).
Uglavnom, što treba napraviti da mi instalacija prepozna particije, i da mogu staviti 12.3 na ovih 87 gigi (znači od tog bih odvojio za swap i još ono nešto što ide u instalaciji, nemrem se sjetiti
Gnome 3.8 dolazi na openSUSE 12.3 do kraja sedmice!
Ima li netko rješenje za moj problem
?
-
Slamd64
Re: AW: openSUSE 12.3
Prebaci u tty (ctrl+alt+F1,2,3 probaj sve F tipke, jedna vraca nazad u X).
Probaj fdisk -l i vidi hoce li izbaciti kakve particije.
Imas resize2fs cli programcic koji ce smanjiti particiju.
Drugi savjet je da preko GParted CD shrinkas tu particiju od 80GB, napravis swap i root particiju i formatiras ih.
P.S. ako pogledas output GParteda, on upravo koristi pomenuti resize2fs za shrinkanje particija.
Gesendet von meinem MT11i mit Tapatalk 2
Probaj fdisk -l i vidi hoce li izbaciti kakve particije.
Imas resize2fs cli programcic koji ce smanjiti particiju.
Drugi savjet je da preko GParted CD shrinkas tu particiju od 80GB, napravis swap i root particiju i formatiras ih.
P.S. ako pogledas output GParteda, on upravo koristi pomenuti resize2fs za shrinkanje particija.
Gesendet von meinem MT11i mit Tapatalk 2
To u instalaciji treba nešto napraviti ? Da opet napomenem, sad su samo vindoze na disku (C i D particije) te 87 GB unallocated space (tu je bio 12.2, tih 87 je bilo podijeljeno na tri particije za 12.2, koje sam iz vindoza formatirao, no i prije brisanja, dok je 12.2 još bio na disku i uredno radio uz vindoze, se grub, u pokušaju nove instalacije s DVD-a nije htio prikazat, a instalacija cijeli disk vidi kao da nije uopće particioniran, kao da je svih 931.51 GB raspoloživo ?? , ono, WTF ?)
Zadnja izmjena: Krešimir, dana/u 10 tra 2013, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.