Intel ili AMD konfiguracija
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Intel ili AMD konfiguracija
Možda sam bedast, ali nakon što su procesori prešli 2 GHz i nakon što imaju po 4 jezgre ja doista ne vidim smisao u klokanju procesora 
Nije meni do clockanja, samo neka je otvorena opcija.
- drone
- Moderator
Nekada sam kupovao ploče u cjenovnom rangu 800-1000 kn. Onda sam shvatio da bacam pare. Moje ploče su mATX u zadnje vrijeme, a ova sadašnja je low end ASRock, soc. 775 s DDR3 8GB. Kroz ruke mi je prošla hrpetina ploča i moram reći da sam s razvikanim Asusom (kao trgovac i serviser) imao najviše problema s povratima i reklamacijama, dok ASRock - ni jedna jedina reklamacija.
Što se OC-anja tiče, probao sam malo OC-ati i s ovom svojom ASRock i može iako nije toliko fleksibilna kao neke skuplje ploče. Jedino mi se ne sviđa što velika većina mATX ploča ima samo dva memorijska utora.
Sad da kupujem vjerojatno bih išao na i5 CPU i SSD, bez dodatne grafičke jer se igram vrlo rijetko.
Što se OC-anja tiče, probao sam malo OC-ati i s ovom svojom ASRock i može iako nije toliko fleksibilna kao neke skuplje ploče. Jedino mi se ne sviđa što velika većina mATX ploča ima samo dva memorijska utora.
Sad da kupujem vjerojatno bih išao na i5 CPU i SSD, bez dodatne grafičke jer se igram vrlo rijetko.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
ASRock low end nisu loše ploče, Gigabyte isto tako.
Samo me nemoj na Asus podsjećat, katastrofa, još kad dodju sa VIA-inim komponentama zaj*****ija je zagarantirana.
Samo me nemoj na Asus podsjećat, katastrofa, još kad dodju sa VIA-inim komponentama zaj*****ija je zagarantirana.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
-
Lutherus
Iz iskustva mogu reći da Asus ploče i nisu nekaj za klokanje. Rampage i Sbertooth su ok ali su i preskupe. Nekih 400€ za Asus ploču da se napravi pošteni klok je previše pogotovo kad za tu lovu dobiješ eVGA koje su daleko kvalitetnije nego Asus. Asrock ploče nisu skupe ali su kvalitetne i dobre su za klokink, pogotovo serija pro i extreme a one su od nekih 400 do do 800 kn.
-
Lutherus
Naručil karbon tkaninu pa se bude malo modeliralo. Da uštedim došla bude u 9 mj zajedno sa stricom.
Koliko dodje carbon fiber?
I nisi li ti u 9. mj. u Japanu?
I nisi li ti u 9. mj. u Japanu?
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.