KDE SC 4.10

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

sumski
Moderator
Spol: M

Re: KDE SC 4.10

Post Postao/la sumski »

Lokalno je bolje utolko jer si podesiš pakete/kompajler/postavke po želji. Za performanse, pa mislim da se da namjestit da budu iste vs. binary buildovi. Lošije je utolko jer moraš sam kompajlirat :D

Ja sam imal par problemčića, al evo skontal brzo problem. (Virtuoso & akonadi)

Moram pogledat logove da vidim kolko otprilike traje kompiliranje pojedinih modula.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Evo, za prvi build kdelibsa mi je trebalo ~45min, na C2Duo 2GHz 4GB ram-a. Svaki idući build istog modula traje kraće (konkretno za kdelibs je idući put bilo 15min - al to ovisi kolko se koda promjenio od prošli put)

EDIT:
Da se još osvrnem na praktičnost. Sigurno je puuuno jednostavnije povući pakete iz OBS-a. Ali - ti paketi upgrejdaju sistemski KDE, lokalno buildani je uz ovaj koji imaš instaliran na sustavu, tak da si tu siguran ak naletiš na bug, ostaje ti 'glavni' KDE.
Ja se ne bi pouzdal u sigurnost downgrade KDE verzija, naročito 4.x --> 4.(x-1)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

QML polako ulazi i "ne plazma desktop" module.

Pogledajte filmić
http://www.progdan.cz/2012/09/display-m ... ent-in-kde
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Evo snimke noviteta na području activitiesa + plasma-mobile browser (koji je skroz pogonjen nepomukom, pa još nije najbrži, jel sopak )
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Nisam znao da KDE ima stalnog developera koji radi na Kwinu:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... px=MTIwMDg

Zato se stvari i odvijaju tako dobro ;)
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

sumski je napisao/la:

Evo snimke noviteta na području activitiesa + plasma-mobile browser (koji je skroz pogonjen nepomukom, pa još nije najbrži, jel sopak )
Mislim da ću se prisiliti malo koristiti te Activitije... Ovo bi brzo moglo postati jako korisno i produktivno. A poznavajući KDE vjerujem da će biti vrlo stabilno i fleksibilno.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Za mene su Activities još uvijek Špansko selo :D
Moram početi malo po tome kopati...
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Pomalo napreduju nove notifikacije:

slika

slika
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

sumski je napisao/la:Pomalo napreduju nove notifikacije:
To mi je još uvijek haos :)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Odgovori