Preporuka distribucije - trebam promjenu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
- retsam
- Spol: M
Re: Preporuka distribucije - trebam promjenu
512 MB, lagana, jednostavan GUI mislim da bi archbang ili crunchbang trebali zadovoljavati kriterije.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
LFSShicy je napisao/la:ako želiš junačku promjenu, stavi Slackware
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
max, nema čovik, pretpostavljam, nekoliko mjeseci za instalaciju 
ma kakav LFS, pisati sve od nule, i kernel i aplikacije i bootloader i UI. 
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
Svoj komp zalemit, novi programski jezik izmislit ...iweb je napisao/la:ma kakav LFS, pisati sve od nule, i kernel i aplikacije i bootloader i UI.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
- drone
- Moderator
Gledajući nekoliko prethodnih postova očito je da nitko više nema ništa pametno za napisatifatalni_cevap je napisao/la:hvala svima na odgovorima. jos cu cekat do sutra mozda jos netko napise nest pametno. zasad ce bit debian ili mint sa xfce ili lxde. onda ove lightweight distribucije padaju u vodu
Mišljenja si dobio, pa sad možeš krenuti s isprobavanjima. Naravno da svatko ima drugačije mišljenje, tako je uvijek kad se postave ovakva pitanja. Pada li nešto u vodu ili ne tvoja je odluka. Nadam se da ćeš imati sreće i bez puno muke izabrati nešto što će odgovarati i korisniku i hardveru. Sretno!
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
svaka distribucija može biti lightweight 
moje mišljenje je da isprobaš/instaliraš bilo koju distru sa lxde-om ili nekim wm-om
imaš (skoro) potpunu slobodu izbora
moje mišljenje je da isprobaš/instaliraš bilo koju distru sa lxde-om ili nekim wm-om
imaš (skoro) potpunu slobodu izbora
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
@fatalni_cevap, imam sličnu igračku a pokreče ga XUbuntu.Suko je napisao/la:Imaš se čime zabavljati nekoliko godina a ne samo jednu.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Najbolje ubaci još rama i testiraj par distribucija i šta bude dobro radilo to i ostavi
Ja imam hp 530 laptop iz 2007 godine i nemam problema sa novim kde ili gnome okruženjem iako ima samo 1.6ghz procesor i 2gb rama
Ja imam hp 530 laptop iz 2007 godine i nemam problema sa novim kde ili gnome okruženjem iako ima samo 1.6ghz procesor i 2gb rama
-
Slamd64
AW: Preporuka distribucije - trebam promjenu
To je optimalno. Kod mene još dijeljena grafika tako da imam 1792 MB RAM i opet sve lijepo radi.
Gesendet von meinem MT11i mit Tapatalk 2
Gesendet von meinem MT11i mit Tapatalk 2