Linux Mint - Pitanja & Odgovori

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Yeti
Spol: M

Re: Linux Mint - Pitanja & Odgovori

Post Postao/la Yeti »

Jel zna mozda netko kako promijenit ovu ikonu na apps izborniku? To je LMDE MATE...
slika
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Yeti je napisao/la:Jel zna mozda netko kako promijenit ovu ikonu na apps izborniku? To je LMDE MATE...
Desna tipka miša na meni -> preferences.
ikone se nalaze u /usr/lib/linuxmint/mintMenu
Koristi samo *.png veličine 1,1 KB
Barem je kod mene tako.....
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Yeti

Post Postao/la Yeti »

calisto053 je napisao/la:Desna tipka miša na meni -> preferences.
ikone se nalaze u /usr/lib/linuxmint/mintMenu
Koristi samo *.png veličine 1,1 KB
Barem je kod mene tako.....

Ma fora je u tome da taj meni nema preferences na desnom kliku (pogledaj sliku)! A zaboravio sam i napomenut da se nemoze (barem ne onako kako se moglo) ni preko gconfa kao na gnome 2 nekad..
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
calisto053
Moderator

Ima li tko iskustva s Mintom KDE? Zam da nije pretjerano poznat i popularan, ali me zanimaju dojmovi...

Jučer izašao novi
http://www.linuxzasve.com/novi-mint-13- ... testiranje
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
zole052

Post Postao/la zole052 »

calisto053 je napisao/la:Ima li tko iskustva s Mintom KDE? Zam da nije pretjerano poznat i popularan, ali me zanimaju dojmovi...

Jučer izašao novi
http://www.linuxzasve.com/novi-mint-13- ... testiranje
ja sam koristio skoro pola godine jednu staru verziju koja je imala jos kde 4.3 i radio je savrseno. Ja mislim da je to bila prva distra koja me odvukla od windowsa za stalno (osim kada su igre u pitanju), prva na kojoj je sve radilo kako treba... kasnije druzenje sa novijim verzijama je vise bilo ko kratak izlet :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
blacx

Post Postao/la blacx »

Ja sam ga koristio par mjeseci (Mint 12), imao je svojih bugova (npr. nije radio software center), ali sve se dalo zaobići u terminalu.
Kod mene isti slučaj kao i kod zole052, Mint KDE me odvukao za stalno (osim povremenih izleta ka igrama na winu slika).

Kako je to izgledalo:
slika
calisto053
Moderator

@ blacx - fensi, svaka čast! :thumbs

Ne znam na kakvom je glasu, zato mi je važno što mislite.... KDE nije moje područje jer mi jednostavno ne leži, ali skinuo sam ga i malo vrtio u VB-u. Stvarno mi je predivan (ko i svi ostali) i odlično radi!
Mint je gnome-centričan tako da neki sumnjaju u kvalitetu KDE-a, čak sam negdje i čitao da mu implementacija i nije najbolja.... Možda nije ni važno da se natječe s najboljima u klasi, ali je važno da glatko radi
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Mint nikad nisam koristio s KDE-om. Koristio sam Kubuntu, ali davno i iako je bio ok, nikad mi nije bio toliko dobar kao recimo Mint s Gnomom, pa sam mislio da ta vrsta distribucija (recimo uvjetno proširena Debian obitelj) jednostavno nije dobro implementirala KDE. Zato, možda neopravdano, nisam dao nikakvu šansu Mintu s KDE-om.
Hm, ne sjećam se je li Fugu isprobao, on je u potrazi za dobrom KDE distrom :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
calisto053
Moderator

drone je napisao/la:Hm, ne sjećam se je li Fugu isprobao, on je u potrazi za dobrom KDE distrom :)
Izbora stvarno ima, al meni se svidio i ovaj novi Mint...
Najviše sam volio jednotavnost starijih KDE verzija, npr. ova slika Mepis-a
http://distrowatch.com/images/cgfjoewdlbc/mepis.png

Ovo novo mi je previše sparkly, mada mislim da će bit fenomenalno na tabletima
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Isprobao sam jedan mint kde, nakratko, dan-dva. Iako je Mint 6 bio moj ulaz u Linux svijet, ta isprobana verzija me nije nešto dojmila. Zapamto sam samo da je font bio čudan i prikaza lošijeg no defaultni susetov, nije postojala opcija isključivanja upisivanja lozinke nakon dizanja iz sleepa i kao šećer na kraju nije se moglo prebaciti miša, tj. kursor na 1 klik :facepalm
Distra ili DE koji ne omogućavaju rad s singleclickom kod mene nemaju šanse, pa da su najbolji na svijetu.
Ostalo je valjda bilo OK, kad nisam zapamtio. Ne znam koja je verzija bila, uglavnom krajem prošle ili početkom ove godine.

Nedavno sam pak probao Mint maya 1.4cimet, doduše live, koji me oduševio brzinom live boota, oštrinom i čistoćom prikaza, te najviše time što je baš sve radilo outofthebox, što sam već negdje spomenuo. Samo, nije KDE distra :pogled_dolje
Zato mi je Calistova najava Minta KDE privukla pažnju. Sigurno ću isprobati. Morao bi biti superturbo dobar (ne calisto nego mint :mrgreen: )da me udalji od suseta koji mi konačno radi kako treba. :thumbs
Where there is a gui there's a way.
Odgovori