Kako je sve počelo... ?

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
max360se
Spol: M

Re: Kako je sve počelo... ?

Post Postao/la max360se »

calisto053 je napisao/la:
Suko je napisao/la:Max je zabadalo. :bleh
rofl
Samo ga vi zezajte, ali takvi stalkeri pišu najbolje biografije bogatih i slavnih... :kava
Pa zato i pitam. Da za jedno 10 - 20 godina mogu pisat knjigu o iv@nu. Treba na vrijeme spremat materijate. sopak :zvizdi

Vidim po scrotevima da ste više manje koristili distre egzotičnih imena :D
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Uf :D Ja sam se pridružio LZS svega par dana nakon što je otvoren tako da nisam sudjelovao u samom stvaranju portala od nule, ali je sve skupa otvoreno kao stranica za linux početnike da ih se lakše uvede u svijet linux-a. Tada nije bilo wiki-a, već smo pisali po raznim temama stvari koje smo znali. Zapravo, LZS kao stranica za linux početnike nije prvi pokušaj, bilo ih je nekoliko i s vi su propali u roku od par tjedana osim ovoga. Tada su i svi ostali pričal ida će se isto dogoditi sa LZS, uključujući i hr.open ekipu. Meni se koncept izuzetno svidio jer sam tada dosta obitavao na forum.hr pdf napredni gdje je dosta ljudi dolazilo sa početničkim pitanjima, pa sam mislio da bi bilo super imati neku odvojenu stranicu/forum za takve slučajeve- Čak sam i postaivo top temu o tome: http://www.forum.hr/showthread.php?t=191161

Kada je došao wiki, tada je grof stavio i temu o wiki u top teme http://www.forum.hr/showthread.php?t=421474 te se ostvarila prava pravcata infrastruktura. Mislim da se od tada izuzetno rijetko na forum.hr pojavilo početnika i njihovih pitanja, a taj dio forum.hr je lagano mrtav jer istih 5 ljudi dolazi.

Eto, kada se sjetim da nam se tada proricala brza smrt, izuzetno sam zadovoljan što smo sada zapravo veći i jači nego ikada:)
Zadnja izmjena: shrike, dana/u 12 srp 2012, 12:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

shrike je napisao/la:Eto, kada se sjetim da nam se tada proricala brza smrt, izuzetno sam zadovoljan što smo sada zapravo veći i jači nego ikada:)
Svaka čast, to je bio hrabar poduhvat! :bravo ::bravo
Čudno mi je vidjet tebe na skrinšotu kako imaš samo 1500 postova, a Suko niti 4000! :D
Ne samo da smo veći i jači, neo se i sve više razvijamo! :thumbs
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Mislim da je mene iv@n ili TuxSlave "vrbovao" s BOL-ovog foruma :) Iz prvog se pokušaja još nisam "aktivirao", ali sam pratio razvoj portala, tek sam se pola godine kasnije registrirao i na forum...

Najveći pothvat u kojem sam sudjelovao s LZS ekipom zasigurno je HOW iako je tu bilo i puno drugih projekata :)

Trebalo bi zbilja pročuiti što to iv@n jede ili pije ili što već, da bi se mogao objasniti uspjeh ovog modela :-D
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

4ndY je napisao/la:Mislim da je mene iv@n ili TuxSlave "vrbovao" s BOL-ovog foruma :)
Kriv sam. Sukoa također dovukao s BOL foruma putem privatnih poruka, podmuklo vrbovanje, nema šta :mrgreen:
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

HOW je bio fenomenalan projekt! Tada smo imali svi energije za rad.
Ako pogledate, na HOW-u se nalazi hrpetina materijala kojeg smo nakucali kroz par mjeseci.
I sada je većina toga još uvijek dobra.
Na HOW-u je dosta ljudi izgorilo. Započeli smo HOW kao centralno mjesto na kojem će svi iz Hrvatske pisati. Infrastruktura je napravljena i pozvali smo sve stranice i portale u Hrvatskoj koji se bave FLOSS-om da nam se pridruže. (Kao što vidite HOW nema linuxzasve u imenu) Imali smo gotovo nikakav odaziv od ljudi s drugih stranica i HOW smo pisali gotovo isključimo mi s LZS-a. Šteta jer je HOW stvarno mogao biti Hrvatska FLOSS Wikipedija.
Mislim da nam je to bio zadnji veliki projekt. Nakon toga smo svi bili krepani jedno godinu i pol.
Sad mi je drago jer se čini da se polako stvara nova generacija koja ima volje pokrenuti i veće stvari.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

I da. Odvučen sam s BOL-ovog foruma na ove stranice.
Podmuklo!
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

Suko je napisao/la:I da. Odvučen sam s BOL-ovog foruma na ove stranice.
Podmuklo!
Pa je li ti zao? :D
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Je. Da sam ostao na BOL-u ne bi stalno visio na forumu. Bavio bi se necim korisnim. ;)
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

Suko je napisao/la:Je. Da sam ostao na BOL-u ne bi stalno visio na forumu. Bavio bi se necim korisnim. ;)
Oprosti. :(
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Odgovori