I to ubaciti u crontab sa vremenom kad da se izvrši sa root ovlastima. Interesira me da li je to dovoljno čisto riješenje, ili može bolje...
Drugo pitanje je mogu li kako ime iso slike sa cd_image mjenjati ovisno o vremenu kada se izvršava skripta, tipa 0809251211.iso, jer u tom slučaju ne bi brisao sliku već bi ju i ostavio za svaki slučaj
Joj, čovječe CD ti je užasan medij za backup. Stvari mogu tako lako tako brzo poći po zlu da češ na kraju ostati bez ičega. Puno ti je pouzdanije imati 24/7 uštekan neki usb stick i na njega imati skriptu koja updata dokumente.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Lutherus je napisao/la:ako imaš love razmisli SEAGATE Cheetah 15K.6 disku
love... hehhe
shrike je napisao/la:Joj, čovječe CD ti je užasan medij za backup. Stvari mogu tako lako tako brzo poći po zlu da češ na kraju ostati bez ičega. Puno ti je pouzdanije imati 24/7 uštekan neki usb stick i na njega imati skriptu koja updata dokumente.
ovo mi se čini kao bolje riješenje od svega... ništa moram prespavati pa ću vidjeti... (:
@shrike
Stick mu nece dugo trajati ako mu je stalno ustekan.
@Lutherus
To je premalo za backup. Neka saceka jos pol godine pa nek uzme neki od 1TB.
Ja planiram negdje u 7-8 mjesecu 2012. ako dodu kod nas i ako im padne cijena uzeti ovo
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
To što je stalno uštekan ne znaći da se i stalno koristi, što znači da se ne troši.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
imam disk od 80 gb i sada kada sam sve nakrcao nije progutalo preko 10%; dokumenti i skenirani dokumenti ne gutaju puno ali mi je bitno da imam recimo dva puta mjesečno negdje dostupnu slikicu dokumenata ako slučajno nešto pođe po zlu (ili me se kinezi dočepaju)...
pronašao sam neko riješenje u webminu ali i dalje nekako težim ovoj skriptici...