Ubuntu & flash

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
cybervd
Spol: M
Kontakt:

Ubuntu & flash

Post Postao/la cybervd »

Bok!
Imam jedan mali problem, moj Ubuntu 8.04 ima problem sa prikazivanjem flash filmova i animacija na raznim web sitovima. Instaliram preko synaptica 64 bit verziju flash plugina, jer imam AMD Turion 64, bilo da se radi o Adobe pluginu, ili o Gnash ili o Swfdec Flash Player. Jedno vrijeme radi, a onda gdje bi se trebao prikazivati flash, siva kocka (nula bodova). Probao sam na Firefoxu, na Konqueru i na Operi. Stvar je ista.
Da li znate što o ovome?
Markec

Re: Ubuntu & flash

Post Postao/la Markec »

cybervd je napisao/la:Bok!
Imam jedan mali problem, moj Ubuntu 8.04 ima problem sa prikazivanjem flash filmova i animacija na raznim web sitovima. Instaliram preko synaptica 64 bit verziju flash plugina, jer imam AMD Turion 64, bilo da se radi o Adobe pluginu, ili o Gnash ili o Swfdec Flash Player. Jedno vrijeme radi, a onda gdje bi se trebao prikazivati flash, siva kocka (nula bodova). Probao sam na Firefoxu, na Konqueru i na Operi. Stvar je ista.
Da li znate što o ovome?
I ja imam 64bit i meni ponekad to radi. Ja pokusam osvijeziti stranicu i onda radi ili srusim preglednik.
zole052

Post Postao/la zole052 »

ja imam 32 bitni mint i isto problemi sa tim flashom na youtube-u, te sive kocke umjesto filmica pa ako ga stavim u fullscreen pa onda smanjim video blokira a audio ide dalje ko da se nije nista desilo... bas iritantno, ali jedan reinstall flasha rjesava sve probleme... koji put se osjecam ko u windozama, ko ono udjes pa izadjes i, cudo, opet radi :evil:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
slafko

Post Postao/la slafko »

Meni se događa da su mi u Firefoxu flash objekti iznad svih ostalih pa se npr. nekad izbornik ne vidi jer ga flash prekriva. Čudno i bezvezno, zna netko kak to riješiti ?
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

slafko je napisao/la:Meni se događa da su mi u Firefoxu flash objekti iznad svih ostalih pa se npr. nekad izbornik ne vidi jer ga flash prekriva. Čudno i bezvezno, zna netko kak to riješiti ?
To je bug u Flashu. Nije na svim stranicama, ali na nekima je - npr. http://www.hgspot.hr
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
kvaju

Post Postao/la kvaju »

Trenutno koristim Mandrivu 2008, ali vratio bih se na Ubuntu ponovo, sada me zanima, ako netko zna, dali u ovoj najnovijoj verziji Ubuntu-a i dalje ima problema s flashom?

Kad kažem problema, mislim na CPU 100% ako imam 2 otvorena taba i sl.
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

kvaju je napisao/la:Trenutno koristim Mandrivu 2008, ali vratio bih se na Ubuntu ponovo, sada me zanima, ako netko zna, dali u ovoj najnovijoj verziji Ubuntu-a i dalje ima problema s flashom?

Kad kažem problema, mislim na CPU 100% ako imam 2 otvorena taba i sl.
nema takvih problema s Flashem

slika

a sto se tice ovoga da se vidi siva kocka umjesto playera na youtube i fora s navigacijom to nestaje instalacijom flasha 10
kvaju

Post Postao/la kvaju »

eo instalirao sam Mint 5 Elyssa, i radi mi sve ok s flashom, super :D
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
Odgovori