i3wm

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

retsam
Spol: M

Re: i3wm

Post Postao/la retsam »

jasox je napisao/la:Stumpwm prefix key je tata mata ergonomije sto se tice window managera, samo treba malo vremena da se pinky iztrenira.
Kod DWM-a je to isto poprilično jednostavno, podesiš MOD tipku(na Alt ili Super) i postavljaš kombinacije, ali prava moć dwm-a je u proširivosti i patchevima :)
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
jasox

Post Postao/la jasox »

retsam je napisao/la:
jasox je napisao/la:Stumpwm prefix key je tata mata ergonomije sto se tice window managera, samo treba malo vremena da se pinky iztrenira.
My bad, zaboravih reci da ovo vrijedi ako stavis da ti Caps Lock bude dodatni Ctrl.
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
plavi zmaj77

Post Postao/la plavi zmaj77 »

Šteta što je ova tema mrtva.
Hoćete li da pokrenemo dijeljenje config-a na pastebinu?

Inače i3wm je majka za performanse, produktivnost i multi monitor sustave.
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
devil

Post Postao/la devil »

i3 je super stvarno, nedavno presel na njega jer sam trebal nekaj kaj je najmanje moguce. prezadovoljan sam. mozda mi malo fali interaktivni status bar (defaultni, ne da mi se koristiti one druge)
imam 3 monitora i stvarno se i3 super s njima snalazi

config je prilicno sandardan, jedino sam zamjenil dmenu sa rofijem i nesto bindinga
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Nije mi jasna ta politika nepotrebnog i namjernog ograničavanja operacija mišem koje se razvijatelji i3 tako fanatično drže. Neka se ograničenja mogu zaobići bindanjem miša ali to nije ni blizu normalne upotrebljivosti. Bilo bi lijepo da čovjek koji browsa po internetu (mišem naravno), može normalno mišem napraviti uobičajene sitnice kao pomaknuti prozor na drugi tile ili ga zatvoriti bez posezanja za tipkovnicom svakih par sekundi. Da je to riješeno kako spada bio bi jako jako dobar i univerzalan WM.
plavi zmaj77

Cilj toga je da se omogući keyboard only način rada, koji je ergonomičniji. Miš je tu tek toliko da poslužuje aplikacije koje nemaju dobro razrađene tipkovničke kratice poput prosječnog web browsera i slično. Makar postoji i za to rješenje u obliku sucklessovog surfa ili links-a:
http://surf.suckless.org/
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
devil

Post Postao/la devil »

meni se to bas i svida ko i3.
ja sam ionako uvijek sa svim u full screenu, meni tiling cak ine igra tu tolko veliku ulogu kolko mi se svida tabbing i njega bas puno koristim
plavi zmaj77

Ja isto, obično mi je mod+d prva stvar koju stisnem.
Moj i3 conf:
http://pastebin.com/gpr8jfuc
Moj i3status.conf:
http://pastebin.com/VGf08HCD
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

devil je napisao/la:meni se to bas i svida ko i3.
ja sam ionako uvijek sa svim u full screenu, meni tiling cak ine igra tu tolko veliku ulogu kolko mi se svida tabbing i njega bas puno koristim
Upravo tako sam i ja na kraju završio s fullscreen i tabovima, zato što mi je to bio jedini upotrebljiv način rada u i3. Na kraju sam odustao od toga, jer tabati sa fullscren prozorima mogu i u openboxu ali uz punu podršku za miša.
Ni ja ne volim posezati za mišem kad radim s tekstom, samo sam primijetio da bi i3 bio puno prihvatljiviji i ne bi ništa izgubio kad bi podrška za miša bila bolja.

Iako su neki podnosili patcheve za takve stvari, developeri ih nisu prihvaćali iz njihovih uvjerenja o "ergonomičnosti". Tako, dok se ne pojavi neki patcher koji ima volje/vremena za održavanje forka, i3 će mi ostati samo mlada fudbalerska nada.
plavi zmaj77

Svakom po svome. Tu je ta činjenica da i3wm useri obično traže i aplikacije koje su prilagođene tipkovnici.
Zadnja izmjena: plavi zmaj77, dana/u 29 ruj 2016, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
Odgovori