Enlightenment

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

SpeedZ
Spol: M

Re: Enlightenment

Post Postao/la SpeedZ »

Vidio sam i u betama je trenutno. Uglavnom biti će cool skroz kad zaživi :) ja sam na acrhu na git E19 već dugo i moram priznati da je poprilično stabilan, obično povučem upgrade svakih tjedan dana i nikad problema.
calisto053
Moderator

Enlightenment

Post Postao/la calisto053 »

Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
mario1

Post Postao/la mario1 »

calisto053 je napisao/la:Za koji dan izlazi Bodhi 3.0.0
http://jeffhoogland.blogspot.com/2014/0 ... e.html?m=1
... a Jeff odlazi:
http://jeffhoogland.blogspot.co.uk/2014 ... -lead.html
calisto053
Moderator

Službeno objavljen Bodhi 3.0.0. i jako je seksi :ljubav
Jeff se vratio, distra se razvija, sve je opet po starom.
(namjerno postam ovdje, a ne u Ubuntu podforum jer mi se čini da je Bodhi nekako sinonim za Enlightement WM).
Notable features in the 3.0.0 release: Enlightenment E19.3, Terminology 0.8.0, ePad 0.9.0, Numix icons, Linux kernel 3.16, Ubuntu 14.04 LTS core. The release images for 3.0.0 support a wide range of hardware including: non-PAE processors, UEFI BIOS, SeaBIOS Chromebooks. Our stable release is not the only thing that is new at Bodhi Linux this month. Our main website, AppCenter, Wiki, and Forums have all gotten complete overhauls to go alongside this new release.
Galeriju pogledajte ovdje.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
dupin

Post Postao/la dupin »

Jeff Hoogland tvrdi da Enlightenment gubi na kvaliteti.
The problem with these major releases is that instead of continuing to perfect the end user facing components E17 started over the course of a decade, they were essentially internal tear downs. While optimizations are a good thing to be had, optimizations that break existing features users enjoy and use are bad.
Zbog toga će Enlightenment će dobiti svoj fork po imenu Moksha. Više o svemu pročitajte ovdje.
Nema veće religije od istine!
calisto053
Moderator

Odbacuje E19 jer mu nije dovoljno fleksibilan, vraća se na E17 i forka ga u novi projekt. Ko da ionako nisu dovoljno popularni pface
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

e17 je tako i tako hiper komično nestabilan koji je ok za pre-alpha. Mogu si zamisliti neopisivostsmeća koje se zove e19. Ekstremno mi je žao je dok radi je ultra brz
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
dupin

Post Postao/la dupin »

Ma da. Ovaj DE kao da je uklet. Ili su developerima narasla krila otkad su uspjeli napraviti e17 relativno stabilnim. Neka forka. Od viška glava ne boli. :kava
Nema veće religije od istine!
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Čudna je cijela priča s ovim desktop environmentom. Koliko znam, on je tehnički stariji i od KDE-a i od GNOME-a, mogao je danas biti daleko ispred njih, a uvijek nekako zapinje u razvoju i ima velikih problema sa stabilnošću. Isprobala sam ga samo jednom i jako mi se svidio, ali nisam mogla izdržati učestalo rušenje desktopa koje se tada događalo. Stvarno se nadam da je sad bolje...i da će se nastaviti poboljšavati.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Interesantno, dok svi pričate o rušenju e-a, meni se NIKAD na niti jednom kompu nije urušilo ništa dok sam koristio Bodhi.. go figure.
Možda zato što odmah promijenim ponašanje tipki miša (zarotiram funkcije desne i lijeve tipke)? :hihi
Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Odgovori