PS : pod ifup mi pise need ralink firmware nesto sam nasao iinstalirao ralink-firmware ali nista dok sam prije sve super. Doduse mozda sam i ja sve to zaboravio??
Rt61 Drivers
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
ThinkLinux
- Spol: M
Rt61 Drivers
Evo naime napokon sam nabavio pci wifi karticu da zamjenim usb wifi dongle koji neradi pod linuxom bas dobro, sa istom prijasnjom koju sam imao. Doduse nije isti proizvodač ali je chipset isti, te sa tom karticom sam bez imalo muke kon. mrezu i sve to za spajanje na net prije , ali eto sad me muci....... U biti ne pronalazi konekcije nikakve ni sa par antena 5 i 16 dbi) sumnjam da sam nesto preskocio ili je problem u driverima. Stvarno mi pomozite jer mi je vec pun kufer svega da idem na net preko microsh**a
PS : pod ifup mi pise need ralink firmware nesto sam nasao iinstalirao ralink-firmware ali nista dok sam prije sve super. Doduse mozda sam i ja sve to zaboravio??
You are trapped in a maze of screens and ssh sessions all alike.
It is dark, and you are likely to log off the wrong account.
Re: Rt61 Drivers
šta, di, kako?
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
koju distribuciju imaš? treba li ti firmware-linux-free ili firmware-linux-nonfree (ili neki ekvivalent za de-Debian)?
- retsam
Pa čovjek je dao sve informacije ima opensuse i treba mu firmware za rt61 wireless karticu ili uputstva kako ju postaviti da radi, am I right?
Ajde za početak daj output ove naredb:
Ajde za početak daj output ove naredb:
Kod: Označi sve
lsmod | grep rtKen Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
neznam di piše da ima suse. ako je, treba ti tr61-cvs paket. i onda
i onda bleklistaj rt61pci modul.
modprobe -r rt61
modprobe -r rt61pci
modprobe rt61I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
- retsam
Pa opensuse je podforum logično je zaključiti da ima opensuse 
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
ha, vidiš!retsam je napisao/la:Pa opensuse je podforum logično je zaključiti da ima opensuse
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
-
ThinkLinux
Evo koristim OpenSuSE 12.1 3.1.0-1.2-desktop X64
Output lsmod-a
U suštini najvjerovatnije trebam firmware, par sam skinuo i probao ali nista.... Najsretniji bi bio da mogu našljakati svoj wifi WL 1700 ali zeza ipv6 pa eto "prisiljen da koristim neku žnj klasu pci karticu"
I na keaju koj ifirmware trebam? Ima li koja razlika izmedu par vrsta?
Output lsmod-a
rt61pci 32257 0
crc_itu_t 12707 1 rt61pci
rt2x00pci 14577 1 rt61pci
rt2x00lib 54582 2 rt61pci,rt2x00pci
mac80211 332546 2 rt2x00pci,rt2x00lib
cfg80211 210325 2 rt2x00lib,mac80211
eeprom_93cx6 12725 1 rt61pci
gameport 19693 2 ns558
parport_pc 37537 0
parport 46528 2 ppdev,parport_pcI na keaju koj ifirmware trebam? Ima li koja razlika izmedu par vrsta?
-
ThinkLinux
I na kraju opet me nesto zeza prilikom kompajlanja rt61 dobivam slijedeće
Imam instaliran gcc, gcc++, make, linux headers, linux src....
U cemu griješim
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-3.1.0-1.2-obj/x86_64/desktop'
Building modules, stage 2.
MODPOST 0 modules
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-3.1.0-1.2-obj/x86_64/desktop'
rt73.ko failed to build!
make: *** [module] Error 1U cemu griješim
Potrebno je puno vise informacija, npr. kompletan output naredbe "make".ThinkLinux je napisao/la:I na kraju opet me nesto zeza prilikom kompajlanja rt61 dobivam slijedeće
Imam instaliran gcc, gcc++, make, linux headers, linux src....Kod: Označi sve
make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-3.1.0-1.2-obj/x86_64/desktop' Building modules, stage 2. MODPOST 0 modules make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-3.1.0-1.2-obj/x86_64/desktop' rt73.ko failed to build! make: *** [module] Error 1
U cemu griješim
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.