HP 3420 AiO Pro - razočarenje

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

x_sport
Spol: M

HP 3420 AiO Pro - razočarenje

Post Postao/la x_sport »

Evo nakon nekog vremena da i ja bacim post, i to post razočarenja. Pa da krenem...

21.12. 2011. platim računalo navedeno u postu, kupujem ga preko jedne zagrebačke firme, koju ne želim reklamirati, ali mogu reći da su oni kao posrednici ispali skroz fer. Stigne mi doma 23.12.2011. Plan je bio da ga uzmem za mamu, kojoj ne treba neko super računalo, nego da ne zauzima puno prostora, da može obrađivati tekst, i najviše radi surfanja, ali cijena je bila dobra i da budem iskren svidjeo mi se izgled. :nee
U razgovoru sa firmom koja prodaje navedeno računalo čovjek mi kaže da nema sustava, ja kažem znam, tako mi i paše, za mamu je računalo, stavit ću joj Mint i da uživa bez briga. I tako računalo stigne, i ubacim instalacijski dvd, lupnem enter na run linux mint 12, i tu kreću piz***. Odjednom, ekran počne mijenjati boje; crvena/zelena/plava/bijela. Pokrenem ponovno, ista stvar. Nasnimim ponvno mint na dvd, napravim usb install, i za svaki slučaj sve isto ponovim sa Ubuntuom, rekoh možda ima neka razlika. Isto sve. Zovnem prodavača koji mi je to prodao, kaže čovjek da mu je to baš čudno, jer da linux ima generičke drivere za grafiku pa da bi to trebalo radit... kava
Da mi čovjek broj od HP-ovog servisa, i javim se ljudima tamo, i kažu da su prvi put čuli za taj problem i "jesam li probao instalirati win 7?"
stucise stucise stucise stucise
"Da sam želio w7 bih kupio računalo sa w7. Usput, w7 košta 1.600 kn, pa možete shvatiti da ga i nemam uz sebe"..... Opet mi kazuje da nema pojma što je to, i da prvi put čuje i da dočekamo glavnog servisera pa da on vidi. Dok čekamo, uspijem naći W7 dvd, i krenem ga instalirati i vidi radi. Al za kratko, jer opet počinju boje se vrtit u navedenom redoslijedu. Sad već lagano ludim.... Cijelo ovo vrijeme sam googlao po netu, i nakon četiri dana nađem da se zna desiti na HP monitorima da izađu iz tvornice i da im nije testni kod za provjeru boja resetiran, pa da se to zna dešavati. Kada sam to rekao gospodi u servisu, rekli su mi da nisu čuli za taj problem uopće, ali su mi i ponudili da ga vratim nazad i da ću dobiti zamjensko računalo,novo naravno. Korektno od njih, sasvim. I ja kažem ok, može. Računalo novo stigne, ja dođem kod mame doma sav sretan i idem joj instalirat Mint..... i opet isto... :shock: :shock:
Ubacim isti onaj W7 koji sam joj instalirao i prije i za sada radi. Svi driveri unutra, ne pojavljuju se one čudne boje, ugl sve ok.
Moje pitanje je sljedeće, što bi vi učinili? Ovo me je toliko razočaralo, da ću ih nazvat i reć im da su izgubili mušteriju, jer sam do sada imao hp-a, a i htio sam u dogledno vrijeme kupiti ProBook. Mislim.... htio sam komp bez sustava da mogu stavit linux, a imam dojam da je komp naštiman samo za MS, majke mi. Ne znam koje drugo objašnjenje može bit....

P.S. I prodavač i serviser su me pitali jesam li instalirao Win, jer kao "ukoliko ste probali stavit win, onda možemo reći da doista postoji greška, jer sa linuxom zbog količine distribucija ne možemo točno reći". :sokiran
A šta Linux nije operativni sustav molim vas??
ma...ugl, jako razočaran....
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
shicy

Re: HP 3420 AiO Pro - razočarenje

Post Postao/la shicy »

moguće da ti grafička radi pi**arije...tako je i meni kad pokušam dignit livecd novije Ubuntadi i Mintadi, jednostavno pop**di ekran...probaj livecd od OpenSUSE-a ili PCLinuxOS-a, meni su radili ;)
x_sport

Post Postao/la x_sport »

A ne znam više.... al obična intelova grafika...misliš da može to stvarat problem...?
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
shicy

Post Postao/la shicy »

meni je na laptopu isto integrirana, ali iz nekog razloga neće da boota ubuntad i mintad...ekran doslovno poludi...a suse, pclos i fedoru diže bez greške ;)
sad jeli tvoj problem isti kao moj, ne znam...ali isplati ti se probat ;)
probaj pclos, on svaki mogući komad hardvera prepozna ;)
x_sport

Post Postao/la x_sport »

Moguće, ali sad mi je mama već se navikla na novi komp, pa sumnjam da ću je moć odviknut.... Probat ću ako ništa live cd, pa da vidimo.
shicy

Post Postao/la shicy »

pa e, samo probhaj livecd
pa ćeš vidit kako stvari stoje ;)
sretno ;)
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Shicy je napisao/la:probaj pclos, on svaki mogući komad hardvera prepozna ;)
Samo nemoj onaj "lagani" sa lxde-om.. u udruzi smo svi imali prilike vidit kako je "lagan".
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shicy

Post Postao/la shicy »

ima 2 gige rama to čudo, može i kde derat :)
ja ovo pišem sa materinog kompa (pclos kde live) i brate sve leti ;) čak može i puste efekte vrtit ;) a hp-ov komp, 2 gige rama, integrirana grafička ;)
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Nisu današnje integruše ka nekoć. Sad to čak radi. Osim ako ne radi. :lol:
Ma ljuti me ova moja nVidia, majčicu joj njemu. Moran se s njenim glitchevima pozabavit.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
mali radnik

Post Postao/la mali radnik »

Krajem prošle godine kupio sam HP Pro 3400 Minitower i imao je samo FreeDos, ništa drugo. Instalirao sam Mint 11 i nije bilo ni najmanjih teškoća. Monitor je, doduše, LG, ali bi valjda i izvorni HP monitor morao pravilno raditi. Kasnije sam, po vlastitom izboru, prošao novu instalaciju zamijenio Mint 11 s LMDE MATE 64bit i radi savršeno. Imao sam sreće, očito...
Odgovori