TOP TEMA: Arch fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: TOP TEMA: Arch fan club
Što se tiče Bluetootha, koristim samo slušalice koje rade savršeno, pa sad.. 

Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Nevezano za Arch, ali meni BT na MX Masteru uspori WiFi na bilo kojoj distribuciji tako da ni ne pokušavam više spajati periferiju prek BT-a, spojiš lijepo Unifying USB Receiver i na njega spojiš miša i tipkovnicu i nema problema.
Ja još nisam našao BT periferiju koja radi dobro kao RF. RPi sa Ubuntuom kontroliram preko neke kineske BT tipkovnice s touchpadom i također imam ispade pa treba off/on. Prije toga par Logitech setova, cirkus sa svima. WiFi treba prebaciti na 5 GHz da se što manje kolje s BT-om, ali opet to nije to.bertone je napisao/la:Nevezano za Arch, ali meni BT na MX Masteru uspori WiFi na bilo kojoj distribuciji tako da ni ne pokušavam više spajati periferiju prek BT-a, spojiš lijepo Unifying USB Receiver i na njega spojiš miša i tipkovnicu i nema problema.
Ja sam si za RPi4 ubo Logitech MK240 Nano na nekoj akciji (mislim da je bilo 140 ili 160 kn) i neusporedivo je sa BT periferijom.
Što se tiče miševa kod mene samo logitech. I oduševljen sam novim dual povezivanjem gdje se može povezati "klasično" bežično na USB stick i bluetoothom. Tako da mi miš pokriva više uređaja i prebacuje se jednim klikom.
Tko živi u nadi umire u gov....
Nisam znao za te poznate BT probleme, uspio sam djelomično riješiti svoj problem instaliranjem LTS kernela..
Sad kad se logiram odmah prepozna i mis i tipkovnicu, ali na login screenu ne radi, moram na laptopu se logirati, iako ako idem na login screenu u TTY tamo uredno pise da bluetooth radi i cak proradi tipkovnica i mis i kad izadjem van s njima se mogu logirati bez problema...
Smiješno malo, al mogao bih se prebacit na usb reciving
Sad kad se logiram odmah prepozna i mis i tipkovnicu, ali na login screenu ne radi, moram na laptopu se logirati, iako ako idem na login screenu u TTY tamo uredno pise da bluetooth radi i cak proradi tipkovnica i mis i kad izadjem van s njima se mogu logirati bez problema...
Smiješno malo, al mogao bih se prebacit na usb reciving
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Nakon posljednje nadogradnje, Arch se ne spaja na wifi, a uredno kaže da se spojio?
Nemojte da dugo gledam kroz prozore.
Nemojte da dugo gledam kroz prozore.

Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Cooleech
- Moderator
Vjerojatno novi kernel ti radi probleme. Napravi downgrade pa javi kako je prošlo. 

I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Moram li bootati iso? Ne znam gdje mi je USB.
Može malo detaljnije? Please!
Moj pogled na sve to.
- Cooleech
- Moderator
Ne treba ti iso.Vl@do je napisao/la:Moram li bootati iso? Ne znam gdje mi je USB.
Za početak, otvori terminal i ukucaj:
Kod: Označi sve
uname -r
Zatim:
ls /var/cache/pacman/pkg/linux-5*
Kad dobiješ listu, vidiš koji ti je predzadnji kernel (vjerojatno onaj koji je radio dobro) i ukucaš:
sudo pacman -U /var/cache/pacman/pkg/linux-5.blabla.archbla.blabla..zst

Ako ti to ne upali, instaliraj linux-lts kernel i bootaj njega iz GRUB-a.