HTML5

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Hugo
Spol: M
Kontakt:

HTML5

Post Postao/la Hugo »

Nije baš Linux vijest, ali svi znamo da je Flash na Linuxu pain in the ass, pa držim palčeve HTML-u 5:

Uzlet HTML5 videa

http://www.bug.hr/vijesti/uzlet-html5-videa/107224.aspx

Flash u HTML5

http://www.bug.hr/vijesti/flash-html5/107255.aspx
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
The Acacia Strain

Re: HTML 5

Post Postao/la The Acacia Strain »

Hugo je napisao/la:Nije baš Linux vijest, ali svi znamo da je Flash na Linuxu pain in the ass, pa držim palčeve HTML-u 5:

Uzlet HTML5 videa

http://www.bug.hr/vijesti/uzlet-html5-videa/107224.aspx

Flash u HTML5

http://www.bug.hr/vijesti/flash-html5/107255.aspx
html5 nece biti kao flash ni za 10 godina. sve ono sto danas drzi flash, drzat ce ga i dalje. ne vidim neku veliku stvar koja se mogla i moze napravit u htmlu.. osim tona koda koji u sebi mora imat css, javascript bla bla... dok sa action scriptom i par klikova se moze puno vise napravit u flashu..
neznam... jos ne vidim svjetlu buducnost html5-ice.. osim sto ga jobs nemoze smislit...
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
max360se

Post Postao/la max360se »

Mislim da je vrijeme da ponovo oživimo ovu temu. Evo ja postavljam pitanje: Što vi mislite sada sto ce se sljedece dogoditi; koliko ce trebati da HTML5 prevlada i da li ce i ako da kada Adobe "ubiti" Flash za desktop-e.

Ja sam za HTML5 prvi put cuo kad je Apple stavio HTML5 stranicu na svojim stranicama, slucajno sam imao Safari pa sam isprobao i ostao ocaran, u smislu sto moze i nacina rada. http://www.apple.com/html5/

S obzirom kako hardware-ski zahtjevi za Flash rastu iz verzije u verziju, njegovu nestabilnost ne samo na Linux-u, nego i u Windows, moguce i na OS X (to nemogu provjeriti) i time sto Adobe zadnje vrijeme navodno prihvaca tj. prigrljuje Open Source mozda se to dogodi u sljedecih godinu do dvije. Stvari ce se odvijati sigurno polako jer je Flash strahovito rasprostranjen. Isto tako mislim da jedino Adobe trenutno moze "ubiti Flash" s obzirom koliko je trenutno mocan u tom pogledu. Ako Adobe ne "ubije" Flash trebati ce duze vrijeme da HTML5 prevlada, ali nema sumnje da nece, jer je Open Source, podrsku za njega imaju gotovo svi moderni Browser-i ili rade na podrsci, na njemu radi puno ljudi i kompanije ulazu novac u to. :zamisljen kava

P.S.
Moze li se naslov teme preimenovati sa "HTML 5" u "HTML5" jer je to ispravno i olaksava nalazenje teme u slucaju pretrazivanja. :D
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

max360se je napisao/la: P.S.
Moze li se naslov teme preimenovati sa "HTML 5" u "HTML5" jer je to ispravno i olaksava nalazenje teme u slucaju pretrazivanja. :D
Evo, preimenovano. A mogu li sada svi prestati pisati "desktop-e", "Linux-a", "browser-i" jer je to neispravno i početi pisati kako treba - dakle dodavati te nastavke za deklinacije s crticom samo u slučaju akronima (HTML-a, naprimjer)? 8-) kava
Suko
Site Admin

Re: HTML5

Post Postao/la Suko »

drade

Post Postao/la drade »

Abzeenth je napisao/la:
max360se je napisao/la: P.S.
Evo, preimenovano. A mogu li sada svi prestati pisati "desktop-e", "Linux-a", "browser-i" jer je to neispravno i početi pisati kako treba - dakle dodavati te nastavke za deklinacije s crticom samo u slučaju akronima (HTML-a, naprimjer)? 8-) kava
Ne ! Fuj to.
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

The Acacia Strain je napisao/la: html5 nece biti kao flash ni za 10 godina. sve ono sto danas drzi flash, drzat ce ga i dalje. ne vidim neku veliku stvar koja se mogla i moze napravit u htmlu.. osim tona koda koji u sebi mora imat css, javascript bla bla... dok sa action scriptom i par klikova se moze puno vise napravit u flashu..
neznam... jos ne vidim svjetlu buducnost html5-ice.. osim sto ga jobs nemoze smislit...
Ostvarenja u HTML5 i Flashu mogu biti podjednaka, a ovise isključivo o developerima i njihovoj mašti/sposobnosti. HTML5 možda nema još nekih WYSIWYG editora, ali teza da je inferioran ne stoji. HTML5 će pojesti Flash kroz par godina iz očitih prednosti (unatoč nedostatku nekog uber WYSIWYG editora). :zamisljen
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
DoDo

Post Postao/la DoDo »

4ndY je napisao/la: HTML5 će pojesti Flash kroz par godina iz očitih prednosti (unatoč nedostatku nekog uber WYSIWYG editora). :zamisljen
Apsolutno se slazem. Samo uzmi primjer WebGL-a. U Flashu nemas nista slicnog tome, koliko ja znam...
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
jjj

Post Postao/la jjj »

4ndY je napisao/la:
The Acacia Strain je napisao/la: html5 nece biti kao flash ni za 10 godina. sve ono sto danas drzi flash, drzat ce ga i dalje. ne vidim neku veliku stvar koja se mogla i moze napravit u htmlu.. osim tona koda koji u sebi mora imat css, javascript bla bla... dok sa action scriptom i par klikova se moze puno vise napravit u flashu..
Ostvarenja u HTML5 i Flashu mogu biti podjednaka, a ovise isključivo o developerima i njihovoj mašti/sposobnosti. HTML5 možda nema još nekih WYSIWYG editora, ali teza da je inferioran ne stoji. HTML5 će pojesti Flash kroz par godina iz očitih prednosti (unatoč nedostatku nekog uber WYSIWYG editora). :zamisljen
Možda je imao na umu Flash igre?
max360se

Post Postao/la max360se »

Abzeenth je napisao/la:...A mogu li sada svi prestati pisati "desktop-e", "Linux-a", "browser-i" jer je to neispravno i početi pisati kako treba - dakle dodavati te nastavke za deklinacije s crticom samo u slučaju akronima (HTML-a, naprimjer)? 8-) kava
O vidis nisam to znao. :nee :o

@Suko
To mi je i dalo ideju da ozivim ovu temu. Za sada je samo na Mobile Deviceima.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Odgovori