Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
e ovako, danas sam digao linux ubuntu 8.04
problem je sto ne znam dali mogu se prebacivati sad s linuxa na xp i obrnuto.
ostao sam na linuxu i ne znam se vratit na xp, tamo imam vaznih dokumenata i stvari koje su mi potrebne svakodnevno
dali je moguce kako da se switch-am tj. prebacujem tako da mogu biti na xp kad zelim i obrnuto.
ako znate kako da ovo rijesim bio bi vam mnogo zahvalan.
hvala unaprijed.
Ovo vrijedi pod uvijetom da nisi obrisao XP ..
Dakle, kada palis racunalo pojavi ti se jedan ekran gdje te pita koji OS zelis podici,
tu ti da izbor za ubuntu ili XP. Instalacijom ubuntua on se pojavio kao defaulti.
Preko ADD/REMOVE instaliraj START-UP manager koji ti daje opciju da podesis defaultni OS.
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Potraži svoju Windows particiju i ako je ona tamo - nema problema, možda je neka greška sa GRUB-om. A ako je nema, vrlo je vjerovatno da si presnimio linux preko samih Windowsa a ne pored.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
e ovako ima particija po imenu '' 61.3 GB Media '' nju kad otvorim prikaze mi se folder po imenu '' lost+found '' kad njega krenem da otvorim prikaze mi greska koja kaze: ''The folder contents could not be displayed.'' You do not have the permissions necessary to view the contents of "lost+found".
jeli to to ? i ako jeste sta da radim
i tamo ima isti folder '' lost+found'' u koji mi ne da uci isto kao i na onoj particiji izbacuje '' The folder contents could not be displayed'' You do not have the permissions necessary to view the contents of "lost+found".