Instalirao sam novu verziju slackwarea(13.0) s kojom dolazi po meni,bez uvrede, beskorisna verzija KDE-a.
Pri instalaciji nisam ni odabrao KDE instalacijske pakete, jer sam imao vec iskustva s KDE4 i nemam rijeci pohvale..barem ne funkcionira sa Slackwareom. KDE3 je vec druga stvar,instalirao sam ga no kada pokrecem x server javlja mi se "Could not start kstartupconfig. Check your installation." :S...tj. ./kde/share/config/startupconfig No such file or directory.
kdostartupconfig: error while loading shared libraries: libpng14.so.14: cannot open shared object file: No such file or directory
/opt/kde3/bin/startkde: line 77: /home/henryx/.kde/share/config/startupconfig: No such file or directory
kdostartupconfig: error while loading shared libraries: libpng14.so.14: cannot open shared object file: No such file or directory
/opt/kde3/bin/startkde: line 77: /home/henryx/.kde/share/config/startupconfig: No such file or directory
Bez pomaka...
Po ovome bih rekao da ti fali neki paket (provjeri što sadrži taj libpng14), a taj startupconfig ti mora sam kde stvoriti, no opet, evo ti moj stari od nekud iščupan:
Mah vise nemam ni vremena, a ni volje. Hvala 4ndy, nestala je greska sa startupconfig no javilo ih se 100 novih. Moguce je da fali neki paket, stoga cu probati jos jednom instalirati sve isponova,ako i tada bude isto,zadovoljit cu se s xfceom dok se kde4 ne stabilizira.
Nije tako jednostavno promijeniti major verziju KDE-a, pogotovo na Slackware-u. Osobno nisam ni pokušavao, ali da odlučim pokušati od ovog bloga bih počeo.