[GIMP] Sve o njemu...
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: [GIMP] Sve o njemu...
Podrška za to tek dolazi u sljedećem GIMP-u 2.10. Dotad te podatke možeš uređivati u nekom drugom programu. Digikam npr. to može.
Pretpostavljam da će ovaj zadatak Gimp znalcima biti PREsmiješan ali pošto sam u žurbi, nikako ne uspijevam ovo postići u Gimpu (a i nisam vješt sa Gimpom).
Znači želim promijeniti boju slike u plavu boju na način na koji je ovaj čovjek zamjenio boju u photoshopu
Znači želim promijeniti boju slike u plavu boju na način na koji je ovaj čovjek zamjenio boju u photoshopu
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
U prvoj minuti ti kaže ama baš sve što trebaš znati.. s tim što ti ne treba duplicirani layer.. bar ne u GIMP-u.
Sve dalje što radi je samo izdr...anje. 

Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
...probao sam sa hue-saturation opcijom i sa map->color exchange ali slika mi se ne mijenja (dodaju se novi layeri ali sve ostaje isto)... 

NIsam baš stručnjak,ali... klikni na to čemu želiš promjeniti boju i tek onda idi na hue-saturation opciju.
Nema veće religije od istine!
- vision
- Spol: ♂
Ja i dalje ne razumijem što je ovdje problem? Uzmeš sliku i/ili napraviš novu sliku po ovoj i jednostavno je ofarbaš u boju koju hoćeš.
...ovo je stvarno bilo od velike pomoći...vision je napisao/la:Ja i dalje ne razumijem što je ovdje problem? Uzmeš sliku i/ili napraviš novu sliku po ovoj i jednostavno je ofarbaš u boju koju hoćeš.

- vision
- Spol: ♂
Tebi ne, ali meni da jer sam malo bolje pogledao sada...
Uglavnom, ovako ti ide:
Uglavnom, ovako ti ide:
- Otvoriš tu sliku u gimp
- Select → All
- Image → Mode → RGB
- Colours → Hue-Saturation..
I onda podešavaš po svom ukusu.
Ako sam dobro shvatio kaj hoćeš.. napravio sam ti kratke upute za Pintu pa vidi da li ti to pomažetrzalica je napisao/la:Pretpostavljam da će ovaj zadatak Gimp znalcima biti PREsmiješan ali pošto sam u žurbi, nikako ne uspijevam ovo postići u Gimpu (a i nisam vješt sa Gimpom).

PS. Ako nemaš Pintu, instaliraj je.. meni je jednostavnija za korištenje od GiMP-a.. zapravo GiMP skoro da više i ne koristim.
PPS. Sorry kaj je video malo trzav, radio sam ga na hardverski jako slabom laptopu