Sad cu polako opremati stroj sa softverom ... srećica

zivili
Moderator/ica: Moderatori/ce
Probjaj nakon restarta vidjeti u logovima šta se dogodilo:bikerbj je napisao/la:bok svima...ima li tko ideju zašto mi se računalo zamrzne...znači nebitno koja je distra i šta radim na njemu jednostavno se zamrzne i više ne radi ni miš ni tipkovnica, onda samo reset pa ispočetka....na windowsima mi se to nije nikad desilo...pišem ovdje jer trenutno koristim debian 10...
Kod: Označi sve
sudo journalctl -r
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
sustav je na m2 disku i pod windowsima radi perfektno i imam još jedan 17b transcend ssd te dva 1tb hdd-a...testovi kažu da je sve ok, ne dešava se često ali se dešava...probao sam na F33, Mint20, Arch ustvari sve linux distre...cpu je Ryzen a vga AMD RX550...u fstab-u sam dodao "noatime" opciju može li to biti uzrok...bertone je napisao/la:SSD ili HDD ispravan?
Do sada sam probao kernel 4.19 (LTS), 5.4(LTS), i 5.12 (experimental).Cooleech je napisao/la:@rusty, koristiš RR distru, instaliraj zadnju verziju kernela, pusti ta LTS izdanja