Potaknut člankom na naslovnici LZS-a o XBMC media centru odlučio sam malo pokrenuti raspravu o tome da se XBMC pojavi u Fedora repozitorijima.
Trenutna problematika je kao i za ostale multimedijalne aplikacije koje koriste codece i multimedijalne librarije za koje postoje patenti...
Rješenje bi bilo, kao i za druge slične aplikacije, odijeliti "čisti" kod od "prljavog" koda te napraviti dva seta paketa, oni koji mogu ići u glavni fedora repozitorij i drugi dio koji bi bio u RPM Fusion repozitoriju.
Pozivam sve koji imaju volje, znanja i vremena da se uključe u raspravu i pomognu da se XBMC Media Centar pojavi uskoro u Fedori.
rasprava je ovdje započeta: http://xbmc.org/forum/showthread.php?p=476114
XBMC uskoro u Fedori! (uz vasu pomoc)
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: XBMC uskoro u Fedori! (uz vasu pomoc)
Znaš li ti koliko je to komplicirano za raditi?? (i to opet zato jer Fedora komplicira sa licencama, a paketi se, velo često u multimedijalnom svijetu oslanjaju na patente i ostale licence koje nisu GPL).valent je napisao/la: Rješenje bi bilo, kao i za druge slične aplikacije, odijeliti "čisti" kod od "prljavog" koda te napraviti dva seta paketa, oni koji mogu ići u glavni fedora repozitorij i drugi dio koji bi bio u RPM Fusion repozitoriju.
Pozivam sve koji imaju volje, znanja i vremena da se uključe u raspravu i pomognu da se XBMC Media Centar pojavi uskoro u Fedori.
Svojevremeno sam imao entuzijazma i želje podijelit MLT framework na free i non-free. Na kraju se, uz rasprave po fedora forumu ustanovilo, da se to ne isplati. Puno posla, za mali učinak, te je cijeli paket otišao na RPM Fusion, gdje je i dan danas.
BTW, jel neko počeo pakirati taj XBMC? (ne, meni se ne da
Zadnje sam složil OpenShot paket i nitko da ga pregleda, pa da ide u RPMF...
...ma jeb** ti ja Fedoru takvu.... fakat me počela frustrirati....
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Grofe, pa što se to s tobom događa... šalješ kritike stalno na krivu adresu.
Ako gledaš pragamtično, jasno je da je Fedora "pljuga" što se tiče tog aspekta, ali principijelno gledano to nije Fedorina krivica, nego takvo stanje sa softverskim patentima i pravima (nažalost)...
Ako gledaš pragamtično, jasno je da je Fedora "pljuga" što se tiče tog aspekta, ali principijelno gledano to nije Fedorina krivica, nego takvo stanje sa softverskim patentima i pravima (nažalost)...
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Ništa... nego me čisto pragmatično uzrujavaju nek stvari. O kada bolje razmislim, zašto da se oko toga uzrujavam???
Pa distra se lako promijeni
A ja sam još uvijek Linuxaš
(i da, i dalje održavam svoje pakete na Fedori i održavati ću. I molim se RPMFusionašima da dignu Koji i Bodhi za RPM Fusionu jer bu tak puno lakše paketarima )
A ja sam još uvijek Linuxaš
XBMC se nalazi spreman za izlazak u RPM Fusion repozitoriju, samo što nije! Još malo strpljenja...
Promjenom distre nisi apsolutno ništa napravio, već samo podlegao stvarima protiv kojih se "boriš". Prihvatio si stanje kakvo je, isto kao da si ih podržao. Treba se zalagati protiv glupih i nemoralnih zakona, a ne podržavati ih podlijeganjem istima. Ubuntu nije u ništa boljoj poziciji od Fedore što se tiće patentnih pravaGrof je napisao/la:Ništa... nego me čisto pragmatično uzrujavaju nek stvari. O kada bolje razmislim, zašto da se oko toga uzrujavam???
A ja sam još uvijek Linuxaš(i da, i dalje održavam svoje pakete na Fedori i održavati ću. I molim se RPMFusionašima da dignu Koji i Bodhi za RPM Fusionu jer bu tak puno lakše paketarima )
Za tebe kao da je napravljena ova nova distribucija o kojoj svi pričaju, možda si i čuo za nju - Fedora Community Remix, probaj pa javi kako ti radi