Fedora-skinut dvd ili live cd sta je bolje

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
NELE86
Spol: M

Fedora-skinut dvd ili live cd sta je bolje

Post Postao/la NELE86 »

Pozdrav ekipa imam pitanje,skinio bih fedoru,ali neznam dal da skinem dvd install ili live cd.U cem je razlika sto se softwera tice dolazi li n dvd-i vise sucelja(gnome i kde).Dal dvd sadrzi slucajno i codece? :mrgreen:
Grof
Site Admin

Re: Fedora-skinut dvd ili live cd sta je bolje

Post Postao/la Grof »

NELE86 je napisao/la:Pozdrav ekipa imam pitanje,skinio bih fedoru,ali neznam dal da skinem dvd install ili live cd.U cem je razlika sto se softwera tice dolazi li n dvd-i vise sucelja(gnome i kde).Dal dvd sadrzi slucajno i codece? :mrgreen:
Ako skineš DVD, lakše ćeš već inicijalno instalirati stvari koje ne dolaze na LiveCD-u, kao što je npr. OpenOffice.
Na DVD-u se nalaze i KDE i GNOME i Xfce koji se biraju tijekom instalacije.
Osobno mi je draže raditi sa DVD-om nego LiveCD-om.

Codeci:
Codeci i proprietary driveri i ostale vlasničke stvari NIKADA ne dolaze u službenoj Fedori, jer je to čvrst stav zajednice, pa ih tako nema niti na LiveCD-u niti na DVD-u

Sve te stvari potrebno je doinstalirati sa RPM Fusion repositorija kojeg je potrebno dodatno instalirati u yum.

Zbog takvih stvari Fedora nije baš za početnika, jer će baš iz ovih razloga naići na probleme.
Za doinstaliranje ovakvih stvari postoje relativno dobre stranice ovdje i npr. ovdje
NELE86
Spol: M

Re: Fedora-skinut dvd ili live cd sta je bolje

Post Postao/la NELE86 »

E to me zanimalo inace sam na mintu pa sam naviko sve da bude laganini,a fedoru sam probao dok je jos 9-ka bila u modi tako da se ne sjecam bas nesto kako je bilo,pa zato pitam :mrgreen:
Odgovori