Fedora-skinut dvd ili live cd sta je bolje
Moderator/ica: Moderatori/ce
Fedora-skinut dvd ili live cd sta je bolje
Pozdrav ekipa imam pitanje,skinio bih fedoru,ali neznam dal da skinem dvd install ili live cd.U cem je razlika sto se softwera tice dolazi li n dvd-i vise sucelja(gnome i kde).Dal dvd sadrzi slucajno i codece? 
Re: Fedora-skinut dvd ili live cd sta je bolje
Ako skineš DVD, lakše ćeš već inicijalno instalirati stvari koje ne dolaze na LiveCD-u, kao što je npr. OpenOffice.NELE86 je napisao/la:Pozdrav ekipa imam pitanje,skinio bih fedoru,ali neznam dal da skinem dvd install ili live cd.U cem je razlika sto se softwera tice dolazi li n dvd-i vise sucelja(gnome i kde).Dal dvd sadrzi slucajno i codece?
Na DVD-u se nalaze i KDE i GNOME i Xfce koji se biraju tijekom instalacije.
Osobno mi je draže raditi sa DVD-om nego LiveCD-om.
Codeci:
Codeci i proprietary driveri i ostale vlasničke stvari NIKADA ne dolaze u službenoj Fedori, jer je to čvrst stav zajednice, pa ih tako nema niti na LiveCD-u niti na DVD-u
Sve te stvari potrebno je doinstalirati sa RPM Fusion repositorija kojeg je potrebno dodatno instalirati u yum.
Zbog takvih stvari Fedora nije baš za početnika, jer će baš iz ovih razloga naići na probleme.
Za doinstaliranje ovakvih stvari postoje relativno dobre stranice ovdje i npr. ovdje
Re: Fedora-skinut dvd ili live cd sta je bolje
E to me zanimalo inace sam na mintu pa sam naviko sve da bude laganini,a fedoru sam probao dok je jos 9-ka bila u modi tako da se ne sjecam bas nesto kako je bilo,pa zato pitam