ne otvara se ni jedna webstranica?
Moderator/ica: Moderatori/ce
ne otvara se ni jedna webstranica?
Od nekih pola sada unatrag LinuxMint ne otvara ni jednu stranicu. Internet radi (dokaz - Skype funkcionira).
Ovo pišem sa netbooka na kojem je Eeebuntu. Na njemu sve fino radi.
Molim vas, šta bi mogao biti problem?
Hvala.
Ovo pišem sa netbooka na kojem je Eeebuntu. Na njemu sve fino radi.
Molim vas, šta bi mogao biti problem?
Hvala.
...učim...
- glaskoncILLa
Re: ne otvara se ni jedna webstranica?
dns-ovi?
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
ae pokreni na mintu pidgin ako ti on neradi onda je do DNSa(Domain Name System)
jer skype nije bas mjerilo za dostupnost neta na kompu s obzirom da on radi i bez pravilno podesenog dnsa
jer skype nije bas mjerilo za dostupnost neta na kompu s obzirom da on radi i bez pravilno podesenog dnsa
da nisi možda u Firefoxu uključio opciju "WORK OFFLINE" ??
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ajd, da i ja prijavim istu stvar.
Linux Mint 7. Niti Firefox, niti Opera povremeno nisu mogli otvoriti niti jednu web stranicu.
Firefox nije bio u offline modu.
Network manager je uredno pokazivao da je spojen na mrežu.
Moguće da je problem raširen kod više korisnika. Premda nisam uspio naći na netu nešto o tome.
Linux Mint 7. Niti Firefox, niti Opera povremeno nisu mogli otvoriti niti jednu web stranicu.
Firefox nije bio u offline modu.
Network manager je uredno pokazivao da je spojen na mrežu.
Moguće da je problem raširen kod više korisnika. Premda nisam uspio naći na netu nešto o tome.
Lako je moguće da je nešto uključilo firewall nasumično. Isntaliraj firestarter (koji bi i inače trebao imati instaliran) i pokušaj za početak samo isključiti firewall pravila. Ako internet proradi, onda ga opet uključi i malo se poigraj sa opcijama dok sve normalno ne radi.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
pogledaj pod mrezne psotavke od firefoxa da nisi ukljucio proxay slucajno 
pogledaj i cat /etc/resolv.conf
pogledaj i cat /etc/resolv.conf
posudio sam komp od nećaka, da mogu komunicirati s vama.
sve ovo što se gore napomenuli, nisam ništa dirao ni prčkao.
ono što sam shvatio je da sve što je na neki način povezano s internetom ne radi. npr. dictionary.
osim skypa, ali sam shvatio da niti skype ne radi 100%.
ne kužim ništa što govorite da napravim. možda sam trebao ovo staviti u "početnike"?
firestarter također ne mogu instalirati , jer se ne povezuje sa internetom. makar sam cijelo vrijeme na mreži.
imat eli još kakvu pomoć?
hvala puno.
uff, samo se nadam da neću morati sve nanovo instalirati. to bi bio stvarno udar
sve ovo što se gore napomenuli, nisam ništa dirao ni prčkao.
ono što sam shvatio je da sve što je na neki način povezano s internetom ne radi. npr. dictionary.
osim skypa, ali sam shvatio da niti skype ne radi 100%.
ne kužim ništa što govorite da napravim. možda sam trebao ovo staviti u "početnike"?
firestarter također ne mogu instalirati , jer se ne povezuje sa internetom. makar sam cijelo vrijeme na mreži.
imat eli još kakvu pomoć?
hvala puno.
uff, samo se nadam da neću morati sve nanovo instalirati. to bi bio stvarno udar
Ok, isključit će mo iptables (što je pravi firewall na Linuxu, firestarter je samo GUI) slijedećim naredbama:
Korak 1.
Korak 2.
Redom upisuj ove naredbe:
Za vratiti iptables pravila:
Korak 1.
Kod: Označi sve
iptables-save > /root/firewall.rulesRedom upisuj ove naredbe:
Kod: Označi sve
iptables -X
iptables -t nat -F
iptables -t nat -X
iptables -t mangle -F
iptables -t mangle -X
iptables -P INPUT ACCEPT
iptables -P FORWARD ACCEPT
iptables -P OUTPUT ACCEPTKod: Označi sve
iptables-restore < /root/firewall.rulesEs gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!