Kako izgleda vaš desktop
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Kako izgleda vaš desktop
U tome i jest bit Linuxa; koristiš što i kako ti odgovara.
Moji zahvati na KDE-u su minimalni, imam instalirano samo ono što želim i koristim.
Te transparentne điđe-miđe me sve manje privlače.. ostarih, jbg.
Moji zahvati na KDE-u su minimalni, imam instalirano samo ono što želim i koristim.
Te transparentne điđe-miđe me sve manje privlače.. ostarih, jbg.
Arch Linux Install Script (BIG update, BETA verzija)
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Ja volim te fensy dide mide, cine me produktivnijim...
zamisli raditi par sati u crnom terminalu... ima da dobis zivcani slom,
a ovako moz cijeli dan raditi u terminalu kad on ima lijepe sijene, proziran je, blur efekti, fading efekti.
To mi cini stvari zabavnijima
a i zabavno je to sve konfiguirati i cackati po tome, vrijeme proleti a lijepo se zabavis
I ja starim ali za neke stvari cu uvijek ostat mlad.
zamisli raditi par sati u crnom terminalu... ima da dobis zivcani slom,
a ovako moz cijeli dan raditi u terminalu kad on ima lijepe sijene, proziran je, blur efekti, fading efekti.
To mi cini stvari zabavnijima
a i zabavno je to sve konfiguirati i cackati po tome, vrijeme proleti a lijepo se zabavis
I ja starim ali za neke stvari cu uvijek ostat mlad.
https://postimg.cc/vcYFBPgZ
https://postimg.cc/688P2F9t
e to je vec druga prica, o tome govorim...
samo 369 paketa i u to je ukljuceno sve sto ce mi trebati, media player, image i pdf editori, video editor, wine, browser + devel aplikacije potrebne da se to sve sklepa.
Tako izgleda jedan savrsen linux.
Medjutim, nisam bas ljubitelj jer je distribucija jako teska, gentoo je mala beba za nju. Koristim je u edukativne svrhe ali nisam bas zadovoljan, i ovo sam jedva sklepao. Rezultatom sam prezadovoljan ali nije to distribucija svakodnevne potrebe...
slika najbolje opisuje distribuciju - spell book - magija. Samo uz pomoc magije mozemo tako savrsen linux imati... infrastruktura sourcemage distribucije je metafora magije, vrlo zanimljiva distribucija cijela u bashu, package manager i sve konfiguracije su u bashu pa se to sve skupa lijepo uklapa u bash shell ko ga voli.
Imamo i temu pa bih mogao malo opisati osnove sourcemage distribucije.... Do tada, svakako je preporucam distrohoperima
https://postimg.cc/688P2F9t
e to je vec druga prica, o tome govorim...
samo 369 paketa i u to je ukljuceno sve sto ce mi trebati, media player, image i pdf editori, video editor, wine, browser + devel aplikacije potrebne da se to sve sklepa.
Tako izgleda jedan savrsen linux.
Medjutim, nisam bas ljubitelj jer je distribucija jako teska, gentoo je mala beba za nju. Koristim je u edukativne svrhe ali nisam bas zadovoljan, i ovo sam jedva sklepao. Rezultatom sam prezadovoljan ali nije to distribucija svakodnevne potrebe...
slika najbolje opisuje distribuciju - spell book - magija. Samo uz pomoc magije mozemo tako savrsen linux imati... infrastruktura sourcemage distribucije je metafora magije, vrlo zanimljiva distribucija cijela u bashu, package manager i sve konfiguracije su u bashu pa se to sve skupa lijepo uklapa u bash shell ko ga voli.
Imamo i temu pa bih mogao malo opisati osnove sourcemage distribucije.... Do tada, svakako je preporucam distrohoperima
Malo offtopica
Dobari su BSD, nije dobar ko linux ali ... moze BSD puno.
Instaliramo si bazu, fetchamo portove ,skompajliramo kernel i svo ostalo X11 okruzenje i aplikacije koje cemo koristiti i to bude jako lijep sustav na kraju...
Volim bsde, freebsd me asocira na neki "vintage gentoo", vidljivo je da je portage baziran na portovima
...uvijek dobar stari fluxbox, gore lijevo xfce4-panel sa tasklistima, gore desno workspace sweetcher cairo-docka i na dnu cairo-dock kao launcher aplikacija.
meni vrlo ugodno radno okruzenje.
- Cooleech
- Moderator
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Cooleech
- Moderator
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware