zlatkoA je napisao/la:Nego vidim da mister DoDo se kuži u programiranje pa me zanima jesi
li štogod konkretno isprogramirao pa da vidimo?
Hm... Ovisi kaj smatraš pod "štogod konkretno". U srednjoj sam npr. razvio online sustav za ispitivanje učenika. Istina, takvih ima puno, ali mom profesoru nije bilo na pameti kupnja nekog gotovog softvera, nego smo razvijali svog. Pokušali smo i s moodleom, ali on jednostavno nije imao sve što treba, pa sam onda uglavnom radio na onim djelovima koje moodle nema (npr. automatska evaluacija napisanog programa, teorijski ispiti (ok ima toga i na moodleu, ali mi smo trebali više funkcija nego što on nudi), itd.). Jedino me je malo

zato kaj u doba pisanja tog softvera nisam bio neki linuxaš (tu i tamo malo suse-a, ali uglavnom da se reuvjerim da mi kompjutor nije tako spor, kao što se činilo na windowsima), pa sam spomenuti sustav napisao u C#-u i za windowse (ispočetka Access DB u pozadini, a kasnije MS SQL).
Sad čekam ljeto tak da bum imal nekaj više vremena, pa možda onda promijenim malo kod tak da to upogonim i na ubunteku (prek mono-a).
Jedino me malo sad obeshrabruje programiranje u ASP.NET-u i C# zato jer sam počel učiti javu i php, i već u prvim danima su se oboje pokazali puno boljima (PHP definitivno od ASP-a, možda i od ASP.NET-a, a za javu još moram malo razmisliti - još me nisu skroz uvjerili da je naprednija od C#-a).
Što se pak tiče programiranja u linuxu, tu i nisam niš konkretnoga napravil - samo dvije male bash skripte (ali po meni vrlo zgodne) namijenjene korisnicima ATI kartica na ubunteku. Prva je namijenjena gutsyju i služi za laku wizard-like instalaciju zadnje postojeće verzije ati drivera, a druga služi za privremeno gašenje compiz efekata prilikom pokretanja neke 3D igre poput nexuiza. Istina, to i nije nekaj moćnoga, ali dobro dođe.