[RIJEŠENO] Problem s košom za otpatke u linux Mint
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Problem s košom za otpatke u linux Mint
Možda još da probaš podići neku drugu distru u Live obliku, preko sticka, i njome izbrišeš neželjeni sadržaj u Trashu?
Re: Problem s košom za otpatke u linux Mint
Problem riješen.
U Terminalu sam uradio ovo i sada sve radi u redu.
zatim
Neki ovdje su mi ovo savjetovali, ali ja to nisam znao odraditi.
Hvala svima za pomoć.
U Terminalu sam uradio ovo i sada sve radi u redu.
Kod: Označi sve
sudo umount /windows/eKod: Označi sve
sudo ntfsfix /dev/sdc1Hvala svima za pomoć.
Linux Mint 22.2 "Zara" Cinnamon / Samsung Galaxy A55 5G
MB: ASRock B550M Pro4 / CPU: AMD Ryzen 5 PRO 4650G / GPU int. in CPU Radeon RX Vega 7 Renoir / RAM Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB
MB: ASRock B550M Pro4 / CPU: AMD Ryzen 5 PRO 4650G / GPU int. in CPU Radeon RX Vega 7 Renoir / RAM Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB
Re: [RIJEŠENO] Problem s košom za otpatke u linux Mint
Nakon što HDD nije više mount, problem se opet vratio.
Linux Mint 22.2 "Zara" Cinnamon / Samsung Galaxy A55 5G
Re: [RIJEŠENO] Problem s košom za otpatke u linux Mint
Pozdrav, meni vuče na datoteke koje je windows napravio ako imaš dual boot.
I sam na diskovima imam neke win datoteke koje je sustav automatski napravio pa ih ne diram.
Slično sam imao problema sa zaključanom particiom na USB štapiću što mi je napravio kubuntu live.
I sam na diskovima imam neke win datoteke koje je sustav automatski napravio pa ih ne diram.
Slično sam imao problema sa zaključanom particiom na USB štapiću što mi je napravio kubuntu live.
Tko živi u nadi umire u gov....