Evo, i ja filtriram ozbiljne od neozbiljnih prodavača.
ThinkPad & Linux (hardver tema)
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: ThinkPad & Linux (hardver tema)
Omnia sunt communia. Libertà è partecipazione.
Baš mi je žao što se ovako završilo. Nisam ranije ništa loše pročitao o njima. Dakle, opreza nikad dosta.
Budući da manje-više znaš kakvu konfiguraciju tražiš i u kojem cjenovnom okviru, ako nemaš nekog svog trgovca od povjerenja bilo bi ti najjednostavnije na nekom siteu poput www.nabava.net upisati što ti odgovara, pa usporedi ponude.
Budući da manje-više znaš kakvu konfiguraciju tražiš i u kojem cjenovnom okviru, ako nemaš nekog svog trgovca od povjerenja bilo bi ti najjednostavnije na nekom siteu poput www.nabava.net upisati što ti odgovara, pa usporedi ponude.
Prema osobnim (lošim) iskustvima, preporučivati nekome konkretni rabljeni laptop je jednako kao preporučiti nekome rabljeni auto, može napraviti još 300k km, a može stati na prvom semaforu.
Zbog toga je bolje da osoba koja želi nešto kupiti, navede jedan, dva ili tri konkretna modela nečega, a onda možemo podijeliti svoja iskustva ako ih imamo ili usmjeriti kupca na što da obrati pažnju ili koji su eventualni problemi kod te i te serije uređaja. Isto je i sa izvorima od kuda se nabavlja rabljena roba, dobro je podijeliti osobna iskustva, ali ne i više od toga.
Zbog toga je bolje da osoba koja želi nešto kupiti, navede jedan, dva ili tri konkretna modela nečega, a onda možemo podijeliti svoja iskustva ako ih imamo ili usmjeriti kupca na što da obrati pažnju ili koji su eventualni problemi kod te i te serije uređaja. Isto je i sa izvorima od kuda se nabavlja rabljena roba, dobro je podijeliti osobna iskustva, ali ne i više od toga.
Pošteno.bertone je napisao/la: ↑26 srp 2024, 20:41 Prema osobnim (lošim) iskustvima, preporučivati nekome konkretni rabljeni laptop je jednako kao preporučiti nekome rabljeni auto, može napraviti još 300k km, a može stati na prvom semaforu.
Ma na kraju mi je puko film i uzeo sam si novi stroj iz tog cjenovnog ranga. Naravno, nije ThinkPad... Slabije je opremljen, ali za uzvrat je konfiguracija modernija od onoga što sam htio kupiti rabljeno. Poslužit će. A novi ili barem novi rabljeni ThinkPad ostavljam za neku bolju priliku.
Vrag me dao radoznalog, pa pitam koja je konfiguracija? Trgovac me ne zanima.
Ništa fensi:
AMD Ryzen 5 7520U @ 4.3GHz, 4 cores, 8 threads
16 GB LPDDR5 5500 MHz
Intergrirana grafika AMD Radeon Mendocino
512 GB NVMe SSD
Samo što je off topic, jer nije ThinkPad...
AMD Ryzen 5 7520U @ 4.3GHz, 4 cores, 8 threads
16 GB LPDDR5 5500 MHz
Intergrirana grafika AMD Radeon Mendocino
512 GB NVMe SSD
Samo što je off topic, jer nije ThinkPad...
Zadnja izmjena: franko, dana/u 31 srp 2024, 02:06, ukupno mijenjano 1 put.
Hvala, Franko!