Baš mi je žao što se ovako završilo. Nisam ranije ništa loše pročitao o njima. Dakle, opreza nikad dosta.
Budući da manje-više znaš kakvu konfiguraciju tražiš i u kojem cjenovnom okviru, ako nemaš nekog svog trgovca od povjerenja bilo bi ti najjednostavnije na nekom siteu poput www.nabava.net upisati što ti odgovara, pa usporedi ponude.
Prema osobnim (lošim) iskustvima, preporučivati nekome konkretni rabljeni laptop je jednako kao preporučiti nekome rabljeni auto, može napraviti još 300k km, a može stati na prvom semaforu.
Zbog toga je bolje da osoba koja želi nešto kupiti, navede jedan, dva ili tri konkretna modela nečega, a onda možemo podijeliti svoja iskustva ako ih imamo ili usmjeriti kupca na što da obrati pažnju ili koji su eventualni problemi kod te i te serije uređaja. Isto je i sa izvorima od kuda se nabavlja rabljena roba, dobro je podijeliti osobna iskustva, ali ne i više od toga.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: dio kolekcije
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone je napisao/la: ↑26 srp 2024, 20:41
Prema osobnim (lošim) iskustvima, preporučivati nekome konkretni rabljeni laptop je jednako kao preporučiti nekome rabljeni auto, može napraviti još 300k km, a može stati na prvom semaforu.
Zbog toga je bolje da osoba koja želi nešto kupiti, navede jedan, dva ili tri konkretna modela nečega, a onda možemo podijeliti svoja iskustva ako ih imamo ili usmjeriti kupca na što da obrati pažnju ili koji su eventualni problemi kod te i te serije uređaja. Isto je i sa izvorima od kuda se nabavlja rabljena roba, dobro je podijeliti osobna iskustva, ali ne i više od toga.
Ma na kraju mi je puko film i uzeo sam si novi stroj iz tog cjenovnog ranga. Naravno, nije ThinkPad... Slabije je opremljen, ali za uzvrat je konfiguracija modernija od onoga što sam htio kupiti rabljeno. Poslužit će. A novi ili barem novi rabljeni ThinkPad ostavljam za neku bolju priliku.