franko je napisao/la: ↑21 srp 2024, 21:27Kakva su tvoja iskustva s njima? Vidim da je gore spomenuti Ivan naveden među partnerima. Možda je to dobar znak?
Iako pitanje nije bilo upućeno meni, ja sam ga davno kontaktirao kad nisam mogao nabaviti HR/SLO/exYU tipkovnicu za X220 pa sam mislio preko njega uzeti naljepnice za tipkovnicu no bio mi je preskup pa nismo trgovali. Što se tiče trenutne ponude laptopa, ima tu svega, odnosno nešto mi ima realne cijene, nešto baš i ne.
bertone je napisao/la: ↑18 srp 2024, 12:28... Ali zbog posla mi je bitan layout tipkovnice, svakako. A što se toga tiče, niti nijemci ne koriste YU tipkovnice pa se i na njihovim laptopima svejedno treba intervenirati na tipkovnicu kada se prodaju kod nas. Jedino što mi zaista smeta kod tih ucrtavanja na postojeću tipkovnicu je što onda to potpuno invalidira osvjetljenje...
Treba intervenirati i na DE tipkovnicama ali puno manje jer se dosta znakova poklapa (recimo zagrade na DE su na tipkama 8 i 9 kao i kod nas, dok je na EN tipkovnici to na brojevima 9 i 0,... i ima još toga) ili se lako prebace tipke (na slikama ispod ćeš imati moju Frankenšajn tipkovnicu na kojoj su neke tipke prebačene sa izvornih mjesta, a neke laserski gravirane ali tako sam htio)... i da, slike ispod idu zato da vidiš kako izgleda laserski gravirana tipkovnica, odnosno da i dalje imaš osvijetljenu tipkovnicu jer kroz laserom gravirana slova/znakove prolazi svjetlost.
Lasersko graviranje nije isto što i doštampavanje znakova/slova sitotiskom (kroz doštampana slova/znakove ne prolazi svjetlost) ili stavljanje naljepnica (kod čega onda uopće ne prolazi svjetlost na tim tipkama).
Prvi stupanj osvjetljenja:
Drugi stupanj osvjetljenja:
... i da, slikano je bez blica pa na prvoj kamera mobitela osvjetljenje baca u plavo, ali nije plavo već bijelo samo slabije nego na drugoj slici.
rudar je napisao/la: ↑21 srp 2024, 22:44Kad sam pogledao poveznicu koju je Vlado dao, bilo mi je vrlo neobično što su cijene samo u kunama. To je definitivno zastarjelo i nisam stoga siguran bavi li se čovjek uopće tim poslom još uvijek. Međutim, ne želim reći ništa ni dobro, ni loše, ovo je samo intuicija s moje strane, ničim konkretnim ne mogu je potkrijepiti.
Cijene (kao i ponuda laptopa) na web stranici je zastarjela, ali nikad to nije ni bila ponuda već samo vizualni prikaz nekih modela, pravu ponudu (trenutno raspoložive modele) s cijenama u €, specifikacijom hardvera i slikama imaš u
tabeli samo treba kliknuti na nju