PLASMA abeceda
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: PLASMA abeceda
hvala hrvoje, testirano i uvršteno u abecedu !
vjerojatno zbog HR rasporeda tipkovnice ne rade ponuđene kombinacije tipki, ali se to lako promijeni u postavkama
došao sam do kombinacije koja nema kolizije s drugim postavkama , recimo ovako:
++ META I , zadajem ZOOM-IN
++ META U , zadajem ZOOM-OUT
++ META 0 , daje normalni prikaz, s tim da nula na numeričkoj tipkovnici ne prolazi
također treba pogledati video koji si pronašao na ti-trubi , tamo se vidi kako ostale postavke utječu na zoom !
vjerojatno zbog HR rasporeda tipkovnice ne rade ponuđene kombinacije tipki, ali se to lako promijeni u postavkama
došao sam do kombinacije koja nema kolizije s drugim postavkama , recimo ovako:
++ META I , zadajem ZOOM-IN
++ META U , zadajem ZOOM-OUT
++ META 0 , daje normalni prikaz, s tim da nula na numeričkoj tipkovnici ne prolazi
također treba pogledati video koji si pronašao na ti-trubi , tamo se vidi kako ostale postavke utječu na zoom !
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
dragi bertone,bertone je napisao/la:Ok, dva pitanja (Plasma 5.8.5, ak je to bitno) za dugogodišnje korisnike:
- Kako da vidim uz bateriju preostalo vrijeme rada na bateriji... da bude stalno vidljivo, a ne da moram ići strelicom na bateriju?
- Kako da stavim indikator temperature komponenti (CPU, HDD, MBO, baterija i dr.) i brzine CPU fan-a?
šta ima novo kod tebe ? oćeš molim te odgovoriti na prvo pitanje jer ne koristim linux na laptopu.
na drugo pitanje nudim odgovor - GKrellM - ili GNU-Krell-Monitor

paket gkrellm u startu pokazuje samo aktivnost CPU, ali kako se vidi na slici - može se podesiti u postavkama da pokaže i temperaturu CPU. vidim sad na internetovima da postoji widget (monitor) i za grafičke nVidia procesore, ali nemam takve zanimacije
hvala na pitanju i ja sam dobro, gkrellm uvršten u abecedu
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
napokon jedan plasmoid koji se instalira na peticu onako kako očekuješ da se instalira , preko ADD WIDGETS

zove se SIMPLE MONITOR
gušter se zove gekko, mačak se zove coflek, foto by @kepica (supruga)

zove se SIMPLE MONITOR
gušter se zove gekko, mačak se zove coflek, foto by @kepica (supruga)
Kupio napokon prekjučer Markusa (stolac) i leđa su mi zahvalanakepica je napisao/la:šta ima novo kod tebe?

Koje je prvo pitanje?kepica je napisao/la:... oćeš molim te odgovoriti na prvo pitanje jer ne koristim linux na laptopu.
Hvala na pokušaju, ali ja sam pristalica minimalizma što isključuje bilo kakve dodatke na radnoj površini... evo moj trenutni U-16.04.1kepica je napisao/la:... na drugo pitanje nudim odgovor - GKrellM - ili GNU-Krell-Monitor

Drago mi je da si i ti dobro...kepica je napisao/la:... hvala na pitanju i ja sam dobro, gkrellm uvršten u abecedu

prvo pitanje koje si postavio - indikator baterije na plasma laptopbertone je napisao/la:Koje je prvo pitanje?kepica je napisao/la:... oćeš molim te odgovoriti na prvo pitanje jer ne koristim linux na laptopu.
Pa pitao sam da li uz ikonu baterije može biti stalno vidljivo preostalo vrijeme koje je ostalo za rad na bateriji (evo slike Ubuntua - prva prikazuje samo vrijeme, druge dvije vrijeme i postotak)kepica je napisao/la:prvo pitanje koje si postavio - indikator baterije na plasma laptop

Na KDE-u preostalo vrijeme vidim kad dođem kursorom iznad ikone baterije, ali ne i stalno pored ikone.
Postoji prikaz postotka, bez postavljanja miša.

Ako nekog zanima CLI način:
ono što izbaci ...

Ako nekog zanima CLI način:
Kod: Označi sve
upower --enumerate
upower --show-info /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0 | grep "time"
openSUSE prilikom boot-a promijeni dva splash-screen, na provom je animacija ( recimo semafor s tri zelene ledice ) , na drugom je fenomenalna wow grafika - sijalica u kojoj svjetli zeleni gušter geko.
onaj prvi splash screen pod kontrolom je modula koji se zove PLYMOUTH, može se isključiti, dovoljno je otići u upravitelj softwera , i napisati Plymouth u tražilici - upravitelj će pronaći 9 paketa, treba maknuti kvačice iz ček-boksova i potvrditi s APPLY. nakon što upravitelj softvera makne plymouth, treba još pokrenuti ovu naredbu u terminalu:
što se događa nakon što uklonite plymouth ? prilikom butanja gledamo tekstualni prikaz statusa procesa koji se pokreću, što je baš po mom ukusu, zato sam uvrstio ovaj recept u KDE abecedu
onaj prvi splash screen pod kontrolom je modula koji se zove PLYMOUTH, može se isključiti, dovoljno je otići u upravitelj softwera , i napisati Plymouth u tražilici - upravitelj će pronaći 9 paketa, treba maknuti kvačice iz ček-boksova i potvrditi s APPLY. nakon što upravitelj softvera makne plymouth, treba još pokrenuti ovu naredbu u terminalu:
mkinitrd
- jurastublic
- Spol: M
Jel' ti na Susi ne radi uobičajeni način, tj. da iz grub parametara za kernel makneš "splash" i "quiet" i tako dobiješ tekstualni boot s prikazom procesa?kepica je napisao/la:što se događa nakon što uklonite plymouth ? prilikom butanja gledamo tekstualni prikaz statusa procesa koji se pokreću, što je baš po mom ukusu, zato sam uvrstio ovaj recept u KDE abecedu
hvala jura ! sad sam i to naučio , dovoljno je ukloniti 'splash=silent' ... ajmo pedantno zapisati cijelu putanju. otvorimo YAST tamo u SYSTEM grupi klik na ikonu BOOT LOADER i kad se pokrene aplikacija, onda otvori karticu KERNEL PARAMETERS, tamo se pojavi jedan redak u kojem je navedenojurastublic je napisao/la: Jel' ti na Susi ne radi uobičajeni način, tj. da iz grub parametara za kernel makneš "splash" i "quiet" i tako dobiješ tekstualni boot s prikazom procesa?
pa se može intervenirati kako si predložio.splash=silent quiet showopts
u svakom slučaju , hvala jaki ( I4k1 ) koji me prvi pogurao na temi openSUSE Leap 42.2