Hello svima i upomoc!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
- Lennon_girl
- Spol: ž
Hello svima i upomoc!
Evo i mene na forumu pa da vas pozdravim! I usput nesto i pitam
Nedavno sam instalirala Linux Mint 18 Sarah, radi savrseno, sve pet ali ne mogu nikako instalirati program Arista transcoder. Tj. nije da ga ne mogu instalirati nego ga nema nigdje! Probala sam preko terminala, Synaptic menagera, otisla na njihovu web stranicu i daje mi error kad kliknem na download. Pretrazila sam Google u nadi da cu nesto naci ali uzalud. Btw, jucer sam skinula ISO Pinguy i probala ga u live verziji, onako, iz znatizelje. I Pinguy ima Aristu preinstaliranu... Zna li netko sta je s tim programom???
Above us only sky...
-
Tomislav001
Re: Hello svima i upomoc!
Pozdrav,
Dobrodošla na forum
Evo direkt download lik pa ga instaliras sa gdebi
http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/u ... -5_all.deb
nadam se da sam pomogao
Dobrodošla na forum
Evo direkt download lik pa ga instaliras sa gdebi
http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/u ... -5_all.deb
nadam se da sam pomogao
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Pozdrav i dobrodošla, Lennonka! 
Mint je odličan izbor
Kinder Pinguy mi se čini fora, mada ga nikad nisam ozbiljnije koristio.
Slobodno se predstavi, reci nešto o sebi, kako si naletjela na Linux i koji su ti dojmovi. Ugodno ti forumašenje i zabava!
PS: Ako ne uspiješ instalirati Aristu, ovu temu ćemo preseliti u prikladan podforum.
Mint je odličan izbor
Kinder Pinguy mi se čini fora, mada ga nikad nisam ozbiljnije koristio.
Slobodno se predstavi, reci nešto o sebi, kako si naletjela na Linux i koji su ti dojmovi. Ugodno ti forumašenje i zabava!
PS: Ako ne uspiješ instalirati Aristu, ovu temu ćemo preseliti u prikladan podforum.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Lennon_girl
Hvala svima na dobrodoslici!
I hvala Tomislav001, nije mi uopce palo na pamet potraziti deb file
, kao da koristim Linux od jucer... Presla sam na Linux prije skoro dvije godine, malo nakon sto je izasao Mint 17.1. Ali iskreno, razmisljala sam o tome vec duze vrijeme jer sam sa Windowsima izgubila toliko zivaca...
Kap koja je prelila casu je bila njihova osmica, vecu katastrofu nisam dozivjela. Mint mi je od samog pocetka glavni OS, nikad problema s njim, works perfectly
Isprobala sam ih jos nekoliko a u live verziji bacila oko na puno OS, svi su mi privlacni, zanimljivi na svoj nacin jer volim promjene, volim testirati, isprobavati... Ali za sada ostajem na Mintu jer sa njim zivim sretno i veselo
Da vam se ukratko i predstavim, istrijanka sam, babysitterica, 36 god., volim zimu i snijeg (ono cega na mom podrucju bas i nema), volim Beatlese (zato taj nick, inace, moje ime je Daniela). Sta drugo reci? Definitivno ostajem na Linuxu i drago mi je sto sam clan foruma! Glede Ariste, instalirana je ali trazi dodatne plug-inove koje program sam ne moze naci. Sad cu se malo pozabaviti time, ako zapnem javiti cu se da se preselimo u podforum. Jos jednom hvala 
Above us only sky...
- Lennon_girl
Dva i pol sata pokusavam i nista, gdje da se preselimo pa da vam objasnim problem? 
Above us only sky...
- Lennon_girl
Hvala Fugu! Jos uvijek pokusavam... Arista trazi GStreamer lame (koji je instaliran) i GStreamer xvidenc, kojeg ne mogu naci ni za vraga 
Above us only sky...
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Otvori novu temu tamo negdje u "aplikacije za Linux" ili u "distribicije, Mint 18", a imas i klub Mintoljubaca "fan klub Mint..." tako nesto.Lennon_girl je napisao/la:... gdje da se preselimo pa da vam objasnim problem?
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Lennon_girl