Znaci, imam konacno externi disk od pola TB i nakon vikenda krecem.
U medjuvremenu slusam savjete:
1. Koje jos distre instalirati osim Archa ?
2. Kako particionirati i pripremiti disk za ovaj posao?
3. Na sto moram jos paziti?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Daj svakoj po 30GB ~ 8 distri, jedna /home i swap particija.Vl@do je napisao/la:Koje jos distre instalirati osim Archa ?
Kao i svaku distru - / jedno 30GB (po distri), /home 200GB (zajednički) i swap 3GB (zajednički).Vl@do je napisao/la:Kako particionirati i pripremiti disk za ovaj posao?
Ako /home ide zajednički ime usera različito na svakoj distri ili stavi broj pored imena ako ćeš isto stavljati. Kako će se na drugom hardveru ponašati to je pitanje jer tamo negdje će biti druga grafička, mrežna...Vl@do je napisao/la:Na sto moram jos paziti?
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
vision je napisao/la:...najbolje ti je da taj externi disk uvališ u laptop ili komp (stari izvučeš) zbog grub-a da ne popravljaš kasnije na starom/drugom disku*.
vision je napisao/la:Kako će se na drugom hardveru ponašati to je pitanje jer tamo negdje će biti druga grafička, mrežna...
Ima neka varijanta da se u izborniku odabere nešto kao "bootaj sa raspoloživim hardverom" ili tako nešto. Vidio sam to na nekim distrama. Uostalom, odmah nakon prve distre (Arch), mislim isprobati na drugim kompovima, pa "živi bili pa vidjeli".Cooleech je napisao/la:...morao sam postaviti u grub.cfg da se podiže fallback initramfs inače PC s drugačijom konfiguracijom, odnosno hardverom, neće htjet bootat.
Krivo. Ista /home particija može za X distri, ali treba postaviti različito ime usera za svaku distru i onda nema problema.Antares je napisao/la:Osobno ne bi nikom preporučio isti /home za više distribucija. To je jako nesigurno, jer user aplikacije spremaju postavke u /home i šta jednu distru ću apdejtat pa ostale popravljat kasnije....
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Pa, ako je 2 godine kratko vrijeme.. onda da. Nekako mi se to i ne čini kratkim..Antares je napisao/la:Kratko si to imao čini se.