[CLEMENTINE] Sve o njoj...
Moderator/ica: Moderatori/ce
[CLEMENTINE] Sve o njoj...
Možda sam otkrio toplu vodu ili sam malo neinformiran u nekim stvarima, ali jučer sam podešavajući Clementine naletio na mogućnost upravljanja istom android mobom. Potrebna je instalacija Clementine Remote programa (https://play.google.com/store/apps/deta ... tineremote) na mob. Uparivanje je jednostavno i brzo, a stvar funkcionira vrlo glatko. Začudila me brzina odziva, naredba s moba se izvršava doslovno trenutno. Na računalu je potrebno imati Clementine verzije 1.2.1 ili noviju, (trenutna je 1.2.3). Vrlo praktično.

Zadnja izmjena: Fugu, dana/u 06 sij 2016, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.
Where there is a gui there's a way.
- vision
- Spol: ♂
Re: Clementine
@Fugu
Jel ti problem promijeniti naslov ako se slažeš u "[CLEMENTINE] Sve o njemu..." pa u neka bude prava tema ako ima tko što dodati u vezi ovog programa?
Jel ti problem promijeniti naslov ako se slažeš u "[CLEMENTINE] Sve o njemu..." pa u neka bude prava tema ako ima tko što dodati u vezi ovog programa?
Re: Clementine
Normalno da nije problem, iako je malo pretenciozno nazvati je "Sve o..." dok je samo jedan post u temi.vision je napisao/la:@Fugu
Bajdvej Clementine je ženskog roda
- vision
Re: [CLEMENTINE] Sve o njoj...
Ma bude dogodine još koji koristan post
Meni najbolji player na Linuxu, intuitivan, sa puno funkcija i dobro dizajniran, također rade mi multimedijske tipke na laptopu sa njim, ali na Ubuntuu ima jedan problem koji nije nikada popravljen a to je da dodavanje glazbe na playlistu zna pomiješati redoslijed trackova. Na kraju me to toliko iziritiralo da sam prešao na Decibel.
Već sam pohvalio Clementine Remote aplikaciju za mob, a nedavno sam otkrio zgodan detalj.
Naime, kako često slušam glazbu malo glasnije
, slijedeći fićr dobro dođe: Trenutak prije poziva glasnoća glazbe sa računala (kod mene spojenog na liniju) se smanji na otprilike 30 posto, a završetkom poziva se vrati na prijašnju razinu. Bez moje intervencije. Bitno je da je remote uključen na mobu, može biti minimaliziran, stvar radi. 
Naime, kako često slušam glazbu malo glasnije
- vision
Koristi ikonice koje odabereš. E sad, problem je koju tačno ikonicu zamijeniti jer ima dosta njih sa različitim nazivima.Fugu je napisao/la:Želio sam prepraviti i lijevu traku kod Clementine, ali nisam našao niti lokalno, niti gugliranjem iako sam se baš zainatio naći. Ima li kakvih saznanja o lokaciji tih ikona?
Npr. prva ikonica može biti: Kfaenza/action/32?/system-search.png
Kfaenza/mimetype/32?/playlist.png ili neka druga.
Teško.
- blast beat
- Spol: M
Ne moraš čak ni koristiti tu android aplikaciju. Ja sam je imao ali sam batalio, KDE connect je all-round rešenje ako koristiš KDE. Čak se i pauzira u toku poziva, a ne samo utiša
Ranije sam koristio DeadBeef, ali sam pre 2, 3 godine prešao na Clementine i od onda ne postoji drugi player za mene. Jedino bih preporučio korišćenje git verzije jer bude po godinu i jače između zvaničnih verzija, a u git-u budu ispeglani svi bugovi, a imaju i već buildani paketi za dobar deo distribucija.
@Blast, na žalost, KDE sada koristim jako rijetko, Cinnamon mi je glavni DE.
Clementine i koristim zadnju verziju, ona iz repoa nije podržavala remote.
@Vision, Clementine iz izabranog, korištenog paketa ikona uzima 3 od 8 ovdje vidljivih ikona. I to: "traži", "datoteke" i "internet" iz actions 24px. Ostale još nisam locirao. Može ih se zamjeniti sa 32px, izgledaju bolje i oštrije, ali se promjene, naravno, očituju i u ostalim aplikacijama koje ih koriste. Istraga se nastavlja...

Clementine i koristim zadnju verziju, ona iz repoa nije podržavala remote.
@Vision, Clementine iz izabranog, korištenog paketa ikona uzima 3 od 8 ovdje vidljivih ikona. I to: "traži", "datoteke" i "internet" iz actions 24px. Ostale još nisam locirao. Može ih se zamjeniti sa 32px, izgledaju bolje i oštrije, ali se promjene, naravno, očituju i u ostalim aplikacijama koje ih koriste. Istraga se nastavlja...

Vratio sam se na Clementine, u novom Ubuntuu više nemam bug da mi pomiješa redoslijed trackova.