Cinnamon izrada gtk3 tema

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Small
Spol: M

Cinnamon izrada gtk3 tema

Post Postao/la Small »

Evo ovako sad trenutno probavam Linux Mint 17.1 i sa cinnamonom mislim da je 2.0 verzija. E sad jedino što mi se ne sviđa kod minta je njihova tema. Probao sam instalirati druge teme ali dosta njih je bilo koje nisu radile kako treba. Pa sam odlučio uzeti jednu temu koja "radi" i preurediti ju po svojem ukusu. Znam raditi sa html-om i css-om i vidio sam da se teme uređuju pomoću css-a. E moj problem je što ne znam gdje se što nalazi tj. što je koji element. Evo do sada sam napravio ovo: http://i.imgur.com/yWrO7zm.png . E sad zanima me gdje ja mogu naći tu tamno sivu (skoro pa crna) traku gdje piše datoteka, uredi, itd. pa da ju mogu obojati u svijetlo sivu kao što je okvir?
Kad žena uzme stvar u svoje ruke, onda je to već velika stvar.
vision
Spol:

Re: Cinnamon izrada gtk3 tema

Post Postao/la vision »

Jedva sam skontao što želiš, cinnamon nema veze sa gtk temom - tj. kako sam pročitao u letu pomislio sam da govoriš o cinnamon temi.
Ta tema što je prilagodiš će "jednako" raditi u Gnome, Mate, Xfce ... (neće baš sve, npr. Nemo, ili gtk2 (ti mijenjaš gtk3))
Ovo što tebi treba je u gtk-widgets - menubar (msm) ili toolbar menu (nzm više - odavno se nisam stim zabavljao), pa tu možeš postaviti boju ili praviti sa gradientom
Small
Spol: M

Re: Cinnamon izrada gtk3 tema

Post Postao/la Small »

Ma znam ja sam kriv što nisam znao kako da objasnim to. Uglavnom ja sam to tražio u temi po mapi gtk3 a cijelo vrijeme je bilo u mapi gtk2. Evo to trenutno izgleda ovako: http://i.imgur.com/I7SbFAE.png. Planiram napraviti temu za cijeli Cinnamon pa to možda objavim da i drugi mogu koristiti. ;)
Kad žena uzme stvar u svoje ruke, onda je to već velika stvar.
Odgovori